Love21 Frumusete 10 cele mai frumoase plaje din Italia

10 cele mai frumoase plaje din Italia

de Love21

Într-un cadru pictat cu soare și culori vii, Italia se dezvăluie ca o comoară în ceea ce privește plajele sale uimitoare. Fiecare plajă de nisip fin și fiecare bucată de țărm ascunde o poveste unică.

1. Spiaggia dei Conigli – Lampedusa, Sicilia

Spiaggia dei Conigli este o plajă fermecătoare, situată în insula Lampedusa, regiunea Sicilia din Italia. Este renumită pentru frumusețea sa naturală, nisipul fin și apele cristaline. Iată mai multe detalii despre această minunată plajă:

 • Locație: Spiaggia dei Conigli se află pe coasta de sud-est a insulei Lampedusa, care face parte din arhipelagul Pelagie. Acesta este situat în Marea Mediterană, în apropierea coastei Africii de Nord.
 • Nisip fin și culoarea apei: Plaja este faimoasă pentru nisipul său alb și fin, care creează un contrast frumos cu apele turcoaz ale Mării Mediterane. Apa cristalină și liniștită îi oferă plajei un aspect de paradis tropical.
 • Accesibilitate: Pentru a ajunge la Spiaggia dei Conigli, puteți alege să mergeți pe jos printr-un traseu ușor de drumeție de la stația de autobuz din apropiere sau cu un scuter închiriat. Drumul până la plajă oferă vederi panoramice impresionante.
 • Rezervație naturală: Plaja este protejată ca o zonă de conservare a naturii. Ea găzduiește cuibăritul testoaselor de mare, iar în timpul sezonului de reproducere, pot fi văzute cuiburile și puii de broaște țestoase Caretta-Caretta.
 • Activități: Spiaggia dei Conigli este potrivită pentru o varietate de activități, precum plimbări pe plajă, înot, snorkeling și relaxare. Apa caldă și limpede oferă condiții excelente pentru explorarea vieții marine.
 • Peisajul înconjurător: Plaja este înconjurată de stânci spectaculoase și vegetație mediteraneană. Peisajul este foarte pitoresc și adesea descris ca fiind ca o carte poștală.
 • Servicii: Deși aceasta este o zonă protejată, există facilități minime pe plajă, cum ar fi toalete și dușuri. Vizitatorii sunt încurajați să respecte mediul și să își ia propriile provizii, pentru a nu perturba ecosistemul delicat al plajei.
 • Sezonul ideal: Cele mai bune luni pentru a vizita Spiaggia dei Conigli sunt în timpul verii, între iunie și septembrie, când vremea este caldă și soarele strălucește. Este important să verificați starea plajei înainte de a vizita, deoarece uneori accesul poate fi restricționat pentru protejarea puilor de broaște țestoase.

Aceste detalii evidențiază frumusețea și importanța ecologică a plajei Spiaggia dei Conigli din Lampedusa, care rămâne o destinație populară pentru turiști dornici să experimenteze un colț de paradis mediteranean.

2. Spiaggia di Tropea – Tropea, Calabria

Spiaggia di Tropea este o plajă splendidă, situată în orașul Tropea, din regiunea Calabria, Italia. Cunoscută pentru nisipul fin, apele azurii și stânca Santa Maria dell’Isola care se ridică în mijlocul mării, această plajă este o atracție deosebită pentru turiști. Iată mai multe detalii despre această minunată destinație:

 • Localizare: Spiaggia di Tropea se află pe coasta tirrenică a Calabriei, în sud-vestul Italiei. Orașul Tropea este perlat pe o colină de deasupra plajei, oferind priveliști spectaculoase.
 • Nisip și apă: Plaja are nisip fin, auriu, care se întinde pe o distanță semnificativă. Apa mării este de un albastru intens și clar, creând o atmosferă tropicală.
 • Stânca Santa Maria dell’Isola: Unul dintre elementele distinctive ale Spiaggia di Tropea este stânca Santa Maria dell’Isola, o mică insulă stâncoasă situată la o scurtă distanță de mal. Pe stâncă se află un complex arhitectural care include o biserică veche.
 • Accesibilitate: Plaja este ușor accesibilă, cu multe opțiuni pentru a ajunge acolo, fie că alegeți să mergeți pe jos de la centrul istoric al orașului Tropea, fie cu mașina.
 • Activități: Pe lângă plimbările relaxante pe plajă și înotul în apele curate ale Mării Tireniene, puteți explora și orașul Tropea în sine, vizitând piețele tradiționale, muzeele locale și savurând bucătăria calabreză.
 • Tradiții locale: Tropea este renumită pentru producția de ceapă roșie, cunoscută sub numele de „ceapă de Tropea”. Aceasta este o parte importantă a bucătăriei locale și poate fi savurată în diferite feluri în restaurantele din zonă.
 • Evenimente: În timpul verii, orașul Tropea găzduiește diverse festivaluri și evenimente culturale, oferind turiștilor ocazia de a experimenta tradițiile și cultura locală.
 • Călătorii cu barca: Puteți închiria bărci sau să vă alăturați unor excursii organizate pentru a explora stânca Santa Maria dell’Isola și împrejurimile din mare.
 • Sezonul ideal: Cele mai bune luni pentru a vizita Spiaggia di Tropea sunt din mai până în septembrie, când temperaturile sunt mai ridicate și vremea este potrivită pentru relaxare și înot.

Spiaggia di Tropea este o destinație de vacanță care îmbină frumusețea naturală cu istoria și cultura, oferind turiștilor o experiență memorabilă pe coasta calabreză a Italiei.

3. Cala Goloritzè – Golfo di Orosei, Sardinia

3. Cala Goloritzè - Golfo di Orosei, Sardinia

Sursa foto

Cala Goloritzè este o plajă pitorească, situată în Golful Orosei, în regiunea Sardinia din Italia. Acest loc unic este cunoscut pentru peisajele spectaculoase, apele cristaline și stâncile impresionante care alcătuiesc fundalul plajei. Iată mai multe detalii despre Cala Goloritzè:

 • Localizare: Cala Goloritzè se află în Golful Orosei, pe coasta estică a insulei Sardinia. Acesta este parte a Parcului Național Golfo di Orosei e del Gennargentu, o zonă protejată care se întinde pe uscat și pe mare.
 • Accesibilitate: Accesul la Cala Goloritzè poate fi mai dificil decât la alte plaje, ceea ce îl face să fie și mai special. Plaja nu poate fi vizitată cu mașina; în schimb, vizitatorii trebuie să parcurgă o drumeție ușor dificilă pentru a ajunge acolo. Traseul începe de obicei de la locul de parcare din apropiere de satul Baunei și durează aproximativ o oră pentru a ajunge la plajă.
 • Nisip și apă: Plaja are un nisip alb și fin, iar apa mării este de un albastru cristalin. Adâncimea apei variază ușor, ceea ce face ca înotul și snorkelingul să fie activități populare.
 • Stânca Goloritzè: Caracteristica principală a plajei este impresionanta stâncă Goloritzè, o formațiune calcaroasă verticală care domină peisajul. Acesta este punctul central al fotografii de pe plajă și servește ca punct de referință pentru vizitatori.
 • Scufundări: Zona din apropierea Cala Goloritzè este potrivită pentru scufundări datorită apei limpezi și bogăției vieții marine. Vizitatorii pot explora recifurile și peștera subacvatică Grotta del Bue Marino.
 • Regulile Parcului Național: Având în vedere statutul său de zonă protejată, există anumite reguli pe care vizitatorii trebuie să le respecte, cum ar fi interzicerea campingului și a fumatului pe plajă.
 • Sezonul ideal: Cel mai bun moment pentru a vizita Cala Goloritzè este în timpul verii, între lunile iunie și septembrie. În această perioadă, vremea este mai potrivită pentru drumeții și activități în aer liber.

Cala Goloritzè reprezintă o aventură pentru iubitorii de natură și peisaje spectaculoase. Deși accesul poate fi provocator, frumusețea peisajului și senzația de izolare îl fac să fie un loc de neuitat pentru cei care îl vizitează.

4. Spiaggia di Sansone – Elba, Toscana

Spiaggia di Sansone este o plajă fermecătoare situată pe insula Elba, în regiunea Toscana din Italia. Cunoscută pentru nisipul său alb, apă cristalină și peisajul său spectaculos, această plajă este una dintre cele mai frumoase destinații de pe insulă. Iată mai multe detalii despre Spiaggia di Sansone:

 • Localizare: Plaja se află pe coasta nordică a insulei Elba, care face parte din arhipelagul toscan. Elba este situată în Marea Tireniană și este una dintre cele mai mari insule din Italia.
 • Nisip și apă: Spiaggia di Sansone este cunoscută pentru nisipul său fin și alb, care creează un contrast frumos cu apa limpede și turcoaz a mării. Acest cadru pitoresc face ca plaja să fie perfectă pentru relaxare și fotografii.
 • Stânci și peisaj: Plaja este înconjurată de stânci caracteristice și vegetație mediteraneană. Acest cadru natural oferă o senzație de izolare și liniște, făcând plaja o oază de relaxare.
 • Activități: În plus față de plimbările pe plajă și relaxare la soare, puteți face snorkeling în apele clare pentru a explora viața marină sau puteți face scufundări în apropierea recifurilor și formațiunilor stâncoase.
 • Accesibilitate: Pentru a ajunge la Spiaggia di Sansone, va trebui să mergeți pe jos de la locul de parcare. Traseul poate fi ușor abrupt, dar peisajul de pe drum este cu adevărat frumos.
 • Servicii: Plaja nu oferă facilități extinse, astfel că este bine să aveți propriile provizii cu dvs. în timpul vizitei. Asigurați-vă că respectați mediul înconjurător și că lăsați plaja într-o stare curată.
 • Sezonul ideal: Cel mai bun moment pentru a vizita Spiaggia di Sansone este în timpul sezonului estival, între lunile iunie și septembrie, când vremea este caldă și condițiile de înot și relaxare sunt optime.

Spiaggia di Sansone este o plajă fascinantă pe insula Elba, oferind turiștilor o experiență de neuitat de relaxare și frumusețe naturală.

5. Spiaggia del Fornillo – Positano, Amalfi

Spiaggia del Fornillo este o frumoasă plajă situată în orașul pitoresc Positano, parte a regiunii Amalfi din Italia. Cunoscut pentru peisajele sale fermecătoare, stilul său mediteranean și atmosfera relaxantă, Spiaggia del Fornillo este o destinație populară pentru turiști. Iată mai multe detalii despre această plajă:

 • Localizare: Spiaggia del Fornillo se află în partea de est a orașului Positano, care este situat pe coasta Amalfi, în regiunea Campania, Italia. Positano este renumit pentru străzile sale înguste, casele colorate și priveliștile panoramice.
 • Accesibilitate: Plaja poate fi accesată pe jos de la centrul orașului Positano, prin intermediul unei scări înclinate pitorești, care oferă vederi impresionante asupra mării și a orașului. Acest traseu este parte din experiența Positano.
 • Nisip și apă: Plaja are nisip fin și auriu, iar apa mării este limpede și cristalină, cu nuanțe de albastru și turcoaz. Apele mării sunt adânci și potrivite pentru înot.
 • Atmosferă relaxantă: Spiaggia del Fornillo oferă o atmosferă mai liniștită și mai puțin aglomerată decât plaja principală din Positano. Aici puteți să vă bucurați de plajă și de soare într-un cadru mai puțin agitat.
 • Restaurante și baruri: În apropierea plajei veți găsi câteva restaurante și baruri care servesc mâncăruri delicioase și băuturi răcoritoare. Acesta este un loc minunat pentru a savura bucatele locale.
 • Priveliști pitorești: Din această plajă, puteți admira priveliști impresionante asupra stâncilor și a mării, ceea ce face ca relaxarea pe plajă să fie și mai plăcută.
 • Sezonul ideal: Cel mai bun moment pentru a vizita Spiaggia del Fornillo este în timpul verii, între lunile iunie și septembrie, când vremea este caldă și soarele strălucește.

Spiaggia del Fornillo reprezintă un colț pitoresc și relaxant al coastei Amalfi, oferind turiștilor o experiență autentic italiană într-un cadru spectaculos.

6. Baia dei Turchi – Otranto, Puglia

6. Baia dei Turchi - Otranto, Puglia

Cele mai citite articole

Sursa foto

Baia dei Turchi este o plajă magnifică situată în apropierea orașului Otranto, în regiunea Puglia din Italia. Cunoscută pentru nisipul său fin, apele limpezi și atmosfera liniștită, această plajă este o bijuterie ascunsă a coastei Adriatice. Iată mai multe detalii despre Baia dei Turchi:

 • Localizare: Baia dei Turchi se află la aproximativ 5 km est de orașul Otranto, pe coasta estică a peninsulei Salento. Acest loc este parte a Parcului Natural Otranto-Leuca și Bosco di Tricase, o zonă protejată care prezintă biodiversitate și peisaje naturale.
 • Nume și istorie: Numele plajei provine din legenda că turcii au debarcat aici în timpul unor incursiuni în secolele trecute. Cu toate acestea, plaja este cunoscută mai degrabă pentru frumusețea sa naturală și pentru peisajul său liniștit decât pentru istoria sa.
 • Accesibilitate: Plaja poate fi accesată pe jos de la parcarea din apropiere sau prin intermediul unor trasee ușoare de drumeție. Traseele de acces trec prin păduri de pini și oferă vederi frumoase ale Mării Adriatice.
 • Nisip și apă: Baia dei Turchi are nisip fin și alb, iar apa mării are nuanțe de albastru și verde. Apele sunt adânci și prietenoase pentru înot și scufundări.
 • Stânci și vegetație: Plaja este înconjurată de stânci pitorești și de vegetație mediteraneană, inclusiv pini. Acest peisaj natural face plaja un loc de relaxare și fotografii.
 • Atmosferă liniștită: Baia dei Turchi este mai puțin aglomerată decât alte plaje mai populare, ceea ce o face o destinație ideală pentru cei care caută liniște și relaxare.
 • Sezonul ideal: Cel mai bun moment pentru a vizita Baia dei Turchi este în timpul verii, de la sfârșitul lui iunie până în septembrie, când temperaturile sunt ridicate și vremea este potrivită pentru activități în aer liber.

Baia dei Turchi este o destinație minunată pentru cei care doresc să se bucure de frumusețea naturală a coastei Puglia, să se relaxeze pe nisip fin și să se răsfețe într-o atmosferă liniștită și autentic italiană.

7. Spiaggia di Porto Giunco – Villasimius, Sardinia

Spiaggia di Porto Giunco este o plajă fermecătoare situată în zona Villasimius din Sardinia, Italia. Cunoscută pentru nisipul său fin, apa cristalină și rezervația sa naturală înconjurătoare, această plajă este una dintre cele mai pitorești destinații de pe insulă. Iată mai multe detalii despre Spiaggia di Porto Giunco:

 • Localizare: Plaja se află în partea de sud-est a insulei Sardinia, în apropierea orașului Villasimius. Villasimius este renumit pentru plajele sale frumoase și apele cristaline.
 • Accesibilitate: Spiaggia di Porto Giunco poate fi accesată cu ușurință cu mașina sau pe jos, dar există și transport public disponibil. De asemenea, puteți ajunge la plajă pe bicicletă pentru a vă bucura de peisajul.
 • Nisip și apă: Plaja are nisip fin și alb, iar apa mării este de un albastru turcoaz incredibil de clar. Apele calde și puțin adânci fac ca Spiaggia di Porto Giunco să fie ideală pentru înot și relaxare.
 • Rezervație naturală: Plaja este înconjurată de o zonă protejată și un habitat de sărătură, ceea ce o face să fie o destinație ideală pentru observarea păsărilor migratoare și a vieții sălbatice locale.
 • Flamingo roz: O caracteristică specială a plajei este prezența frecventă a păsărilor flamingo roz în zona sărăturii. Puteți avea ocazia să vedeți aceste păsări frumoase în timp ce explorați împrejurimile.
 • Vedere panoramică: De pe plajă puteți admira vedere panoramică asupra lagunei și a stâncilor din împrejurimi, creând o atmosferă pitorească.
 • Activități: Pe lângă plajă și înot, puteți face plimbări pe traseele naturale din zonă, să vă bucurați de natura sălbatică și să faceți fotografii uimitoare.
 • Sezonul ideal: Cel mai bun moment pentru a vizita Spiaggia di Porto Giunco este în timpul sezonului estival, de la mijlocul lui iunie până în septembrie, când temperaturile sunt ridicate și vremea este potrivită pentru activități în aer liber.

Spiaggia di Porto Giunco oferă o experiență autentică a frumuseții naturale a Sardiniei și este un loc minunat pentru a vă bucura de apă, soare și peisaje spectaculoase.

8. Spiaggia di Cala Rossa – Favignana, Insulele Egadi

Spiaggia di Cala Rossa este o plajă fermecătoare situată pe insula Favignana, care face parte din grupul de insule Egadi din Marea Mediterană, în regiunea Sicilia, Italia. Cu nisip fin, apă cristalină și o priveliște impresionantă, această plajă este o atracție populară pentru turiști. Iată mai multe detalii despre Spiaggia di Cala Rossa:

 • Localizare: Plaja se află pe coasta estică a insulei Favignana, care este cea mai mare insulă din arhipelagul Egadi. Insulele Egadi sunt cunoscute pentru peisajele lor pitorești și apele limpezi.
 • Accesibilitate: Plaja poate fi accesată prin intermediul unei scurte drumeții sau cu bicicleta din diferite părți ale insulei, deoarece insula este relativ mică. Distanțele sunt moderate și vă vor oferi ocazia de a explora insula.
 • Nisip și apă: Spiaggia di Cala Rossa are nisip fin, alb și apa mării este turcoaz și cristalină. Apele sunt adânci și prietenoase pentru înot.
 • Stânci și peisaj: Plaja este înconjurată de stânci spectaculoase și vegetație mediteraneană, creând un cadru pitoresc. Aceste caracteristici fac ca plaja să fie nu doar un loc pentru relaxare, ci și pentru fotografii impresionante.
 • Istorie și peisaj arheologic: În apropierea plajei se află și resturile unei fortărețe medievale, care adaugă un element istoric la experiența de vizitare. De asemenea, insula Favignana are și alte situri arheologice și vestigii.
 • Sezonul ideal: Cel mai bun moment pentru a vizita Spiaggia di Cala Rossa este în timpul sezonului estival, din luna iunie până în septembrie, când temperaturile sunt ridicate și vremea este potrivită pentru activități în aer liber.

Spiaggia di Cala Rossa este o destinație minunată pentru cei care caută să se bucure de frumusețea naturală a insulelor Egadi și de relaxarea pe plajă într-un cadru pitoresc mediteranean.

9. Spiaggia di Capo Testa – Santa Teresa Gallura, Sardinia

9. Spiaggia di Capo Testa - Santa Teresa Gallura, Sardinia

Sursa foto

Spiaggia di Capo Testa este o plajă spectaculoasă situată în apropierea localității Santa Teresa Gallura, în regiunea Sardinia din Italia. Cunoscută pentru formațiunile sale stâncoase impresionante, apele cristaline și peisajul sălbatic, această plajă oferă o experiență unică pentru vizitatori. Iată mai multe detalii despre Spiaggia di Capo Testa:

 • Localizare: Plaja se află în nordul Sardiniei, în apropierea orașului Santa Teresa Gallura. Zona Capo Testa este cunoscută pentru stâncile sale neobișnuite și frumusețea sălbatică.
 • Nisip și apă: Spiaggia di Capo Testa are nisip fin și alb, iar apa mării este cristalină și variază în nuanțe de albastru și verde. Acest cadru natural face ca plaja să fie perfectă pentru plimbări pe mal și pentru a vă răcori în apă.
 • Stânci și formațiuni naturale: Caracteristica distinctivă a plajei este prezența formațiunilor stâncoase impresionante care ies din mare. Aceste stânci creează un peisaj dramatic și oferă zone pitorești pentru explorare și fotografii.
 • Explorare și trasee de drumeție: Zona Capo Testa oferă o varietate de trasee de drumeție și poteci care permit vizitatorilor să exploreze stâncile și peisajul sălbatic din împrejurimi. Priveliștile panoramice de pe vârfurile stâncilor sunt spectaculoase.
 • Înot și snorkeling: Apele liniștite și cristaline din jurul plajei fac ca Spiaggia di Capo Testa să fie potrivită pentru înot și snorkeling. Puteți admira viața marină și peisajele subacvatice.
 • Atmosferă naturală: Zona Capo Testa este cunoscută pentru peisajul său sălbatic și nealterat. Există puține facilități în apropiere, așa că asigurați-vă că aveți cu dvs. provizii și apă.
 • Sezonul ideal: Cel mai bun moment pentru a vizita Spiaggia di Capo Testa este în timpul verii, între lunile iunie și septembrie, când vremea este caldă și oferă condiții potrivite pentru activități în aer liber.

Spiaggia di Capo Testa este o destinație potrivită pentru cei care doresc să exploreze un peisaj natural impresionant, să se bucure de plajă și să se lase captivați de frumusețea sălbatică a zonei.

10. Spiaggia di Polignano a Mare – Polignano a Mare, Puglia

Spiaggia di Polignano a Mare este o plajă fermecătoare situată în orașul Polignano a Mare, în regiunea Puglia din Italia. Cunoscută pentru stânca impresionantă care se ridică deasupra apei, peisajele pitorești și atmosfera sa mediteraneană autentică, această plajă este o bijuterie a coastelor italiene. Iată mai multe detalii despre Spiaggia di Polignano a Mare:

 • Localizare: Plaja se află în orașul Polignano a Mare, care este situat pe coasta Adriatică a regiunii Puglia, în partea de sud-est a Italiei.
 • Nisip și apă: Spiaggia di Polignano a Mare este renumită pentru nisipul său fin și apa limpede și cristalină. Plaja este înconjurată de apele albastre ale Mării Adriatice, creând un cadru perfect pentru relaxare și înot.
 • Stânca Lama Monachile: Caracteristica iconică a acestei plaje este stânca cunoscută sub numele de Lama Monachile, care se ridică impunătoare deasupra apei. Aceasta este considerată o emblemă a orașului și oferă o priveliște incredibilă.
 • Accesibilitate: Plaja poate fi ușor accesată de la centrul istoric al orașului Polignano a Mare, și puteți ajunge acolo pe jos în doar câteva minute.
 • Explorare și snorkeling: În jurul stâncii Lama Monachile există o serie de peșteri și zone de snorkeling care permit vizitatorilor să exploreze și să descopere viața marină locală.
 • Evenimente culturale: Polignano a Mare este un oraș plin de viață și găzduiește numeroase evenimente culturale și festivaluri pe parcursul anului, adăugând un plus de culoare și atmosferă la experiența de plajă.
 • Restaurante și baruri: În apropiere de plajă veți găsi restaurante și baruri care servesc mâncăruri tradiționale și băuturi răcoritoare, oferindu-vă ocazia să vă răsfățați cu gastronomia locală.
 • Sezonul ideal: Cel mai bun moment pentru a vizita Spiaggia di Polignano a Mare este în timpul verii, între lunile iunie și septembrie, când vremea este caldă și soarele strălucește.

Spiaggia di Polignano a Mare oferă turiștilor o combinație perfectă între frumusețea naturală și farmecul cultural al orașului. Este un loc minunat pentru a vă bucura de peisaje spectaculoase și pentru a experimenta stilul de viață mediteranean autentic.

Sperăm că toate aceste destinații vor fi o inspirație pentru cei aflați în căutarea unor experiențe de neuitat pe țărmurile Italiei. De la Spiaggia di Capo Testa cu stânca sa impunătoare până la Spiaggia di Polignano a Mare cu stânca Lama Monachile, fiecare plajă reprezintă o fereastră către frumusețea și diversitatea naturală a Italiei.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa