Love21 Frumusete 4 sfaturi pentru un make-up reuşit uşor de urmat pentru o începătoare

4 sfaturi pentru un make-up reuşit uşor de urmat pentru o începătoare

de Love21

Începuturile sunt, pe cât de dificile, pe atât de entuziaste și memorabile. Dacă abia ți-ai descoperit pasiunea pentru make-up sau pur și simplu vrei să te documentezi mai mult, regăsești mai jos câteva ponturi numai bune de urmat.

Momentul în care ai descoperit rujul mamei a fost unul memorabil, iar odată cu trecerea anilor, ai făcut cunoștință și cu restul produselor: fondul de ten, pudra, mascara, fardul de pleoape și blush-ul. Acum este momentul să folosești un eyeliner corect și să-ți faci un contur al feței simplu, dar de efect. Dar, pentru a avea rezultatele mult dorite, ai nevoie să cunoști câteva informații de bază. Sfaturile de mai jos sunt utile chiar și pentru cele mai simple idei de machiaj. Iată de unde îți recomandăm să începi:

  • Cunoaște-ți tipul și nuanța de ten 

Pielea este cel mai mare organ al corpului tău. Pentru a o putea proteja, primul pas este să o cunoști în detaliu. Astfel, îi vei putea oferi o îngrijire corectă şi eficientă, evitând o serie întreagă de probleme. Înțelegerea tipului de piele și a nuanței tenului te va ajuta să iei deciziile bune în privinţa make-up-ului. Unele produse de machiaj sunt făcute pe bază de uleiuri, care pot îngreuna pielea deja grasă. Altele absorb sebumul natural al tenului, provocând o senzaţie de uscăciune. În funcție de tipul tău de piele, vei dori să folosești produse cu ingrediente care ți se potrivesc.

Atunci când ştii ce nuanţă are tenul tău, vei putea folosi un fond de ten sau o pudră potrivite. În esenţă, trebuie să îţi cunoşti cât mai bine pielea, pentru a folosi produsele adecvate care te pot ajuta în eliminarea sau ascunderea imperfecţiunilor. 

  • Foloseşte instrumentele potrivite

Pensulele, aplicatoarele de fard şi bureţeii pentru fond de ten sunt la fel de importante în obţinerea rezultatului dorit precum produsele de make-up. Folosirea pensulelor potrivite pentru machiaj îți poate face munca mult mai ușoară. 

Cele mai citite articole

De exemplu, pentru aplicarea fardului, există mai multe tipuri de pensule: cele plate sunt create special pentru aplicarea fardului pe pleoapa inferioară. Pensula mai deasă, cu fire moi, este concepută pentru distribuirea uniformă a culorii fardului aplicat în pliul pleoapei. O pensula bună pentru fondul de ten trebuie să aibă peri naturali ce se mulează perfect pe tenul tău. Buretele clasic sau cel din silicon sunt de mare ajutor datorită rapidităţii cu care poţi aplica fondul de ten. 

  • Pregăteşte tenul pentru machiaj

Există câteva lucruri de luat în considerare înainte de aplicarea machiajului. Dacă te vei ocupa să ai o piele hidratată și sănătoasă, machiajul tău se va aplica uşor și va rezista mai mult în timpul zilei. Paşii de bază în îngrijirea pielii sunt: 

  • Demachierea temeinică înainte de culcare;
  • Verificarea ingredientele produselor folosite şi respectarea instrucţiunilor de folosire;
  • Cunoaşterea nevoilor pielii şi folosirea produselor potrivite acesteia;
  • Evitarea pentru o perioadă a machiajului dacă tenul este sensibilizat sau iritat.
  • Studiază forma ochilor

Indiferent dacă vei opta pentru un machiaj natural sau unul mai puternic, trebuie să îţi cunoşti forma ochilor. Deşi pare banal, acesta este un punct important în obţinerea unui rezultat spectaculos. Aplicarea creionului dermatograf sau a eyeliner-ului conform unui tutorial poate fi de ajutor, dar nu suficient. Astfel, pentru început este indicat să stabileşti dacă ochii tăi au o formă migdalată, rotundă, sunt oblici, de tip monolid sau de pisică. Apoi, caută mai multe idei de make-up potrivite formei ochilor tăi şi începe de aici. 

Pe cât de multe informaţii găseşti online despre make-up, pe atât de greu poate fi să le găseşti pe cele cu adevărat relevante pentru tine. Acordă-ţi timp pentru a te cunoaşte, a învăţa şi a exersa, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Nu uita că frumuseţea vine din interior, iar machiajul nu va putea decât să o pună în evidenţă.

Sursa foto: Shutterstock  

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa