Love21 Diverse Afla tot ce trebuie sa stii despre lumanarile de cununie

Afla tot ce trebuie sa stii despre lumanarile de cununie

de Love21

Modul in care se desfasoara nuntile s-a schimbat foarte mult de-a lungul anilor, multe dintre traditii fiind date uitarii. Cu toate acestea, inca mai exista unele elemente esentiale, fara de care nu se poate tine o cununie religioasă. 

Unele dintre aceste elemente sunt lumanarile de cununie, dar si marturii nunta, care sunt oferite de miri, in dar, invitatilor lor. Desi sunt folosite de foarte multi ani pentru procesiunile religioase de casatorie, inca mai exista unele nelamuriri in ceea ce priveste lumanarile de cununie, de la cum ar trebui sa arata, pana la cine le cumpara sau cine le tine in biserica. Aceste informatii se doreste a lamuri articolul de fata. 

Cine cumpara lumanarile de cununie? 

Primul aspect pe care viitorii miri si nasii lor trebuie sa il cunoasca este faptul ca lumanarile de cununie trebuie sa fie cumparate de nasi. Chiar daca acestia isi doresc sa se consulte cu mirii in alegerea lumanarilor pe care si le doresc pentru nunta lor, este important ca acestea sa fie cumparate de nasi. Tot ei sunt si cei care trebuie sa le tina in biserica, dupa ce sunt aprinse de preot, asezati alaturi de miri.

Cele mai citite articole

Lumanarile simbolizeaza puritatea sufleteasca si lumina credintei, avand rolul de a-i calauzi in viata pe miri, sub indrumarea si exemplul nasilor. 

Cum ar trebui sa arate lumanarile de cununie? 

In ceea ce priveste modelele in care se pot gasi aceste lumanari, oferta este foarte diversificata, de la cele clasice, lungi si cu flori naturale, pana la cele scurte cu un mic accesoriu sau cu flori confectionate din material, cum ar fi matasea. Cei care isi doresc astfel de modele inedite pot alege lumanari cununie de la 23H.ro, unde vor gasi o gama variata din care pot alege. 

In drumul spre biserica, lumanarile vor fi aduse de domnisoarele si cavalerii de onoare, care le vor inmana ulterior nasilor. Cei care doresc, pot pastra lumanarile sau, la 8 zile dupa nunta, cand finii merg impreuna cu nasii la biserica, unde se aprind din nou lumanarile, acestea pot fi lasate acolo, pentru a fi folosite de preoti in timpul slujbelor.  

 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa