Love21 Curiozitati Anvelopa pe asfaltul incins

Anvelopa pe asfaltul incins

de Love21

Fiecare conducator auto isi doreste o experienta sigura si confortabila la volan. Starea autoturismului, inspectiile tehnice periodice, combustibilul folosit, schimbarea filtrelor si a uleiurilor, rularea cu anvelope adecvate sau climatizarea sunt doar cateva dintre aspectele de care trebuie tinut cont atunci cand vrem sa conducem in siguranta si sa oferim masinii noastre posibilitatea de a functiona la capacitatea optima.

Anvelopele

Anvelopele autoturismului reprezinta, in esenta, singura zona de contact dintre masina si drum. De calitatea acestora depinde modul in care o masina ruleaza si, foarte important, franeaza. Astfel, atunci cand vorbim despre siguranta, anvelopele sunt printre cele mai importante  componente ale unei masini. 

Atunci cand iti procuri anvelope pentru masina, ar trebui sa tii cont de siguranta pe care o ofera din perspectiva plajei de franare, a calitatii acestora, a potrivirii cu tipul de masina condus, dar si cu adaptatea la specificul drumurilor parcurse si a anotimpului in care sunt utilizate. 

De asemenea, anvelopele isi vor demonstra eficienta daca sunt incarcate la capacitatea specifica,  daca sunt echilibrate corect si daca se evita condusul la viteze foarte mari, context in care acestea sunt expuse deteriorarii in fata repicolelor rutiere sau  prin acumularea de caldura excesiva.  

Anvelope de vara

Cele mai citite articole

O anvelopa de vara este acea anvelopa care va functiona optim la o temperatura mai mare de 7 grade Celsius,  caracteristica asigurata prin compozitia chimica a materialului din care este realizata. Exista si marci care sunt recomandate folosirii la temperaturi chiar mai mari de 7 grade Celsius, respectiv de la 10 grade Celsius.  

Anvelopele de vara isi ofera performantele in special atunci cand sunt luate in calcul tractiunea si aderenta in timpul franarii, accelerarii si virajelor pe drumuri uscate sau umede. Expuse unor temperaturi mai mici de 7 grade Celsius, respectiv 10 grade Celsius,  aceastea  nu vor  mai fi fiabile, reducandu-li-se flexibilitatea si capacitatea de tractiune, deoarece suporta un proces de intarire. 

Practic, banda de rulare a anvelopelor de vara  nu va mai interactiona corect cu suprafata de contact, respectiv cu drumul, din cauza unei aderenţe deloc optime. Astfel, pentru a te bucura de o experienta sigura la volan si pentru ca masina ta sa beneficieze de anvelopele proiectate sa ofere performante superioare in contact cu asfaltul fierbinte si temperaturile foarte ridicate, poti alege varianta cea mai buna incadrata in top 10 anvelope de vara

Alegand corect, iti vei echipa masina cu anvelopele cele mai bune pentru perioada calda din an, asigurand aderenta optima si, implicit, siguranta tuturor manevrelor specifice, franare, accelerare, tractiune si viraj.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa