Love21 Sanatate Cand se recomanda sa folosesti aparatul dentar? Iata cum poti avea dinti sanatosi!

Cand se recomanda sa folosesti aparatul dentar? Iata cum poti avea dinti sanatosi!

de Love21

Dantura sanatoasa ar trebui sa existe pe lista de prioritati a fiecarei persoane, pentru a evita aparitia problemelor dentare severe si dificil de vindecat. Exista, totusi, cateva situatii care nu pot fi prevenite printr-o igiena corecta. Printre acestea se numara si dintii inghesuiti, strambi sau spatiile interdentare suficient de mari. 

In acest caz, cea mai potrivita varianta pe care medicii o recomanda cu tarie este chiar aplicarea unui aparat dentar, care poate sa uniformizeze structura dentara. Trebuie sa fie purtat o perioada extinsa de timp, in functie de gravitatea situatiei, astfel incat efectele obtinute sa fie vizibile. Purtarea la timp a aparatului dentar poate sa minimalizeze riscul de aparitie a afectiunilor dentare.

Afectiuni dentare care pot fi corectate cu ajutorul aparatului dentar

Din cauza pozitionarii incorecte a dintilor, igiena orala nu mai poate fi realizata in intregime, pentru ca mereu vor exista anumite zone inaccesibile asupra carora se insista mai putin spre deloc. Acele zone favorizeaza inmultirea bacteriilor, care, cu timpul, pot duce la aparitia inflamatiilor sau a cariilor. 

Cele mai citite articole

Din fericire, aparatul dentar este un dispozitiv medical eficient in indreptarea dintilor, permitand curatarea in aprofunzime a tuturor regiunilor din cadrul cavitatii bucale. Daca momentul aplicarii unui astfel de dispozitiv este amanat, pacientul se poate confrunta cu o serie de probleme. Printre acestea se numara si:

  • pozitia incorecta a dintilor, care poate provoca aparitia unei respiratii neplacute, chiar si dupa rutina ce igiena orala a fost efectuata, din cauza faptului ca bacteriile nu au fost indepartate in intregime;
  • muscatura incorecta; 
  • dureri ale articulatiilor temporo-mandibulare din cauza maxilarului care nu este aliniat corect;
  • risc crescut de experimentare a fracturilor dentare;
  • probleme digestive, din cauza mestecarii insuficiente a alimentelor.

Care este procedura de intretinere a aparatului dentar?

Nu este o surpriza faptul ca aparatul dentar este o noua responsabilitate pentru pacient. Pentru o intretinere adecvata, este important sa se foloseasca o periuta de dinti speciala, iar periajul ar trebui sa se efectueze de aproximativ 2-3 ori pe zi. Conform specialistilor, un periaj corect incepe cu partea superioara a cavitatii bucale, dupa care urmeaza cea inferioara.

Pe langa acest aspect, este important ca miscarea sa fie circulara si delicata. Periuta interdentara este un alt element care nu trebuie sa lipseasca din igiena unei persoane cu aparat dentar, pentru ca aceasta reuseste sa indeparteze cu succes reziduurile chiar si din locurile inaccesibile. La aceasta se poate adauga si ata dentara, care indeparteaza cu succes bacteriile.

Cu alte cuvinte, aparatul dentar nu numai ca reuseste sa uniformizeze structura dentara, dar este eficient si in prevenirea aparitiei unor afectiuni stomatologice periculoase.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa