Love21 Curiozitati Carmistin se impune ca un gigant în sectorul cărnii din România. Iustin Paraschiv: “A fost un parcurs cu multe obstacole”

Carmistin se impune ca un gigant în sectorul cărnii din România. Iustin Paraschiv: “A fost un parcurs cu multe obstacole”

de Love21

Având o cifră impresionantă de afaceri, Carmistin s-a stabilit acum ca una dintre cele mai influente entități din domeniul cărnii în România.

Potrivit unei clasificări de la Ziarul Financiar, care se bazează pe datele financiare din 2021 și 2022, Carmistin ocupă locul al doilea, fiind precedat doar de Smithfield, o firmă cu majoritatea capitalului din China, care a cumpărat recent Elit.

În 2022, cifra de afaceri a Carmistin a atins impresionanta sumă de 1,19 miliarde de lei, având o ascensiune considerabilă de 44% față de anul anterior. Această realizare evidențiază că abordarea proactivă și investițiile continue au fost fundația ce a propulsat compania pe această traiectorie.

Carmistin s-a consolidat ca una dintre cele mai influente entități românești în domeniul cărnii.

Iustin Paraschiv a inființat Carmistin în 2000, capitalizând pe experiența sa din Ana și Cornel, o firmă renumită în mezeluri, aparținând familiei sale.

Astăzi, Carmistin este văzută ca o firmă stabilă și în plină ascensiune, devenind un etalon în domeniul său, și aceasta datorită angajamentului neclintit către calitate și satisfacția clientului.

Remarcabil, Carmistin este unul dintre puținele grupuri din România care controlează 90% din lanțul de producție. Prioritizând calitatea și inovația, Carmistin a investit în cinci arii principale: pui, porc, agricultură, furaje și energie verde, menținând o infuzie continuă de capital și expertiză umană.

Cele mai citite articole

În dezvoltarea sa, Carmistin a ales să creeze o rețea propriă de distribuție națională, având centre de producție în Sudul României din motive strategice. Aceste aspecte ilustrează abordarea holistică a Carmistin față de industria agroalimentară.

Iustin Paraschiv, Liderul Carmistin: “Parcursul nu a fost lipsit de obstacole

În spatele acestui mesaj stau determinarea, sacrificiul și munca de echipă, transformând dificultățile în șanse valoroase. Alocând resurse pentru tehnologie avansată și îmbunătățiri constante, Carmistin a își a consolidat locul de frunte în domeniu.

Demonstrând că investițiile continue în întregul lanț de producție sunt esențiale pentru progres într-un sector concurențial. Astfel, deciziile strategice i-au permis să rămână la curent cu tendințele și să se adapteze cerințelor consumatorilor în flux.

Investițiile diversificate au avut ca obiectiv creșterea animalelor, ouăle BIO și agricultura sustenabilă, dar și proiecte inovatoare pentru energia verde.

În domeniul creșterii animalelor, Carmistin a pus accent pe bunăstarea acestora, lucru reflectat în calitatea produselor. De asemenea, a avut o abordare eco-inovatoare, exemplificată prin implementarea a două turbine de cogenerare pentru reducerea emisiilor și eficientizarea costurilor energetice.

Astfel, Carmistin nu numai că a obținut autonomie energetică, dar a și demonstrat o angajare față de mediu și sustenabilitate. Măsurând succesul nu doar prin cifre, Carmistin exemplifică cum o companie poate deveni un factor de schimbare pozitiv în societate. Prin deciziile sale, contribuie la evoluția sustenabilă a agrobusinessului din România.

În concluzie, Carmistin nu este doar un jucător major în industria cărnii, ci și un exemplar de gestiune responsabilă și progres durabil, servind ca inspirație pentru alte afaceri în beneficiul societății și mediului.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa