Love21 Diverse Ce fel  de material pretios alegi pentru verighete? 

Ce fel  de material pretios alegi pentru verighete? 

de Love21

Verighetele sunt unul dintre cele mai importante detalii de care se tine cont in pregatirea unei nunti. Ele reprezinta legatura dintre soti si vor fi purtate drept semn al acesteia. Sunt mai multe feluri de verighete, pornind de la cele foarte simple si pana la cele foarte complexe. Unele dintre ele au modele identice si altele sunt complementare.

Una dintre caracteristicile definitorii pentru verighete este metalul din care acesta sunt facute. Sunt mai multe materiale din care se pot confectiona verighetele, astfel incat cuplurile pot alege cu usurinta modelul preferat din varietatea disponibila, in functie de gusturi si de buget.

Materiale pentru verighete

Metalele primare – platina, aur, argint si cobalt – reprezinta cele mai des intalnite materiale folosite pentru confectionarea de verighete.

Platina

Platina se gaseste intr-o nuanta alba si foarte fina. Acest material pretios nu oxideaza si nu isi pierde din stralucire. Poate sa se zgarie in timp, insa se poate lustrui pentru a ii fi redata stralucirea si pentru eliminarea urmelor de zgarieturi. De asemenea, este cu 40% mai grea comparativ cu aurul de 14 karate. Puritatea platinei masoara 95%. Pe acest material gravurile arata mult mai bine, insa in ceea ce priveste pretul, inelele din platina sunt mai scumpe, pentru ca acest material este mult mai rar in comparatie cu aurul.

Cele mai citite articole

Aur

Aurul poate fi de mai multe feluri, cum ar fi aurul galben, alb si trandafiriu sau chiar aurul verde. Aurul care are 24 de karate este foarte fin. Verighetele confectionate din aur se pot lustrui cu ajutorul unei carpe moi, pentru a se mentine stralucitoare si netede. Aurul se masoara in karate, iar aceasta unitate de masura este divizata in aproximativ 24 de parti. 24 de karate reprezinta aur pur. Aurul se poate combina si cu alte aliaje pentru avea o greutate mai mare. Spre exemplu, aurul de 14 karate are 14 parti de aur si 10 dintr-un alt metal. Verighetele din aur au preturi variabile.

Argint

Argintul seamana ca si nuanta cu platina, insa are o stralucire mult mai mica. Argintul, ca si aurul, este foarte fin. El isi poate pierde luciul si trebuie sa fie ingrijit si depozitat cu mare atentie. Puritatea sa este de aproximativ 92%. Verighetele confectionate din argint se numara printre cele mai convenabile in ceea ce priveste pretul, dintre toate verighetele confectionate din materiale pretioase.

Cobalt

Chiar daca, in general, acest material nu se utilizeaza pentru inele de logodna sau pentru verighete, cobaltul poate oferi un aspect ceva mai modern bijuteriilor. In plus, reprezinta si o foarte buna alternativa pentru platina si aur, pentru cei cu buget redus.

Cobaltul seamana mult cu platina si are o culoare stralucitoare. Este foarte rezistent la zgarieturi si este de patru ori mai greu comparativ cu platina, dar si mult mai rezistent si durabil. Acesta permite o redimensionare foarte usoara si se vinde in forma unui metal pur, fiind totodata hipoalergenic. Cobaltul este, de asemenea, unul dintre cele mai accesibile metale ca si pret.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa