Love21 Diverse Ce înseamnă chiuveta din compozit?

Ce înseamnă chiuveta din compozit?

de Love21

Există pe piață în prezent numeroase modele de lavoare dintre care se poate alege în raport de buget și preferințe.

Cele mai populare sunt două categorii: chiuvetele de granit și chiuvetele de compozit. Așadar diferențele par a se referi la materialul din care sunt confecționate, nu atât la formă sau la a alege în raport de a alege între acelea cu mai puține sau mai multe elemente suplimentare (de genul piedestale chiuvetă).

Un secret pe care puțini îl cunosc despre chiuvete

Adevărul este că respectivele două categorii de chiuvete diferă mai degrabă în ceea ce privește denumirea și cantitatea de material din care sunt fabricate. Deși există printre clienți convingerea că diversele modele de chiuvetele din granit sunt 100% din acest material natural, lucrurile nu stau deloc așa.

Cheia celor mai importante diferențe constă în compoziția compozitului, pentru că, surprinzător sau nu, până și chiuvetele din granit tot dintr-un material compozit sunt realizate.

Ce este acest compozit misterios?

Este un material compus din două sau mai multe componente care au proprietăți diferite. În cazul compozitelor din care sunt fabricate chiuvetele obișnuite, un grup de componente sunt elemente structurale, celălalt grup este așa-numitul liant, care ține ansamblul împreună, permite formarea acestuia în forme adecvate, oferă duritate și flexibilitate.

Conform înțelegerii dintre producătorii de obiecte sanitare care fabrică diverse tipuri de chiuvete de granit, raportul dintre materialele minerale și rășinile poliesterice este mai mare decât la produsele similare marcate drept realizate din compozit. Cu toate acestea, asta nu schimbă faptul că ambele produse au aceleași componente sau cel mult unele foarte asemănătoare. Granit măcinat, cuarț, siliciu, hidroxid de aluminiu, rășină, acrilic, mai mulți aditivi chimici.

Chiuvetă din granit sau compozit?

Chiuveta din granit este creată prin combinarea granulației adecvate a nisipurilor de cuarț cu diverse rășini. Masa este turnată în forme speciale care conferă chiuvetelor forma și proprietățile potrivite.

În funcție de cerințele specifice de calitate și de tehnologia utilizată de către producător, proporțiile dintre nisipuri și rășini pot fi diferite. O chiuvetă de granit de bună calitate ar trebui să fie formată din 70 – 80% agregate și 30 – 20% rășini.

În cazul chiuvetelor pe care le comercializează distribuitorii serioși această compoziție este așadar: agregat mineral 80% și rășini importate de înaltă calitate, 20%. Este bine de reținut această formulă magică de 80 cu 20, conform regulii lui Pareto.

Folosind terminologia corectă, cel mai bine ar fi să se spună că se dorește a se cumpăra o chiuvetă de conglomerat. Este un alt nume pentru o chiuvetă realizată astfel și a o deosebi de chiuvetele din inox.

Cum alegi o chiuvetă bună?

Chiuvetele din conglomerat sunt 95% naturale. Acestea se caracterizează prin rezistență foarte mare la deteriorarea mecanică, greutate redusă, posibilitatea de a repara orice daune sau o gamă largă de culori din care să alegeți.

O chiuvetă de bucătărie sigură ar trebui să fie inodoră. Mirosul intens și neplăcut al rășinilor ar trebui să fie un semnal că respectiva chiuvetă nu este de cea mai bună calitate.

Finisajul chiuvetei depinde de tehnologia utilizată de producător. Cu cât este mai rafinat și realizat cu utilaje performante, cu atât chiuveta va fi mai fină.

Pe de altă parte, trebuie să fii și tu atent, în calitate de cumpărător, deoarece chiuveta care va avea o suprafață mult prea netedă spune în limbajul ei propriu că are o predominanță a rășinilor în structura sa.

Tocmai de aceea, merită să se analizeze detaliat descrierea produsului și, dacă este vorba de un magazin fizic, pur și simplu să se ridice chiuveta pentru a se vedea dacă este suficient de grea. Chiuvetele bune de dimensiuni mai mici din granit cântăresc între 8 – 10 kg mici, iar cele mari au o greutate ce ajunge până la 20 kg.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa