Love21 Diverse Cum pot scăpa IMM-urile de problemele legate de lichidități?

Cum pot scăpa IMM-urile de problemele legate de lichidități?

de Love21

Una dintre numeroasele probleme cu care se confruntă întreprinderile mici este finanțarea. Indiferent dacă este nevoie de finanțare pentru creșterea businessului sau doar de capital de lucru, IMM-urile au destul de puține soluții de finanțare, una dintre cele mai puțin cunoscute fiind factoring-ul.

Scapi de condițiile stricte de creditare ale băncilor

Condițiile de creditare ale băncilor s-au înăsprit în ultimii ani din cauza crizei financiare din 2008, iar mai nou a pandemiei de coronavirus. Există însă instituții financiare dornice să împrumute bani micilor afaceri care, desigur, îndeplinesc criteriile potrivite.

Într-un mediu de creditare mai strict, întreprinderile mici caută surse alternative de creditare. Spre deosebire de împrumuturile bancare tradiționale, factoring-ul este o tranzacție financiară în care firma ta vinde creanțele (facturile) cu un discount, unei terțe părți (denumită factor sau companie de factoring), în schimbul numerarului. 

Cele mai citite articole

Este vorba despre facturile cu plata la termen pe care clienții firmei tale aleg să le achite la 30, 60 sau 90 de zile.

Compania de factoring își va opri un comision, iar avantajul tău este că vei scăpa de grija termenelor de plată impuse de clienți. Primești rapid numerar pentru nevoile business-ului. 

Iată cum ar putea decurge procesul

  1. Firma ta facturează clientul pentru produsele vândute sau serviciile prestate.
  2. Contactezi compania de factoring și trimiți o copie a facturii pe care vrei să o vinzi. Ai posibilitatea de a vinde un număr nelimitat de facturi cu plata la termen.
  3. Compania de factoring verifică factura cu clientul. Odată validată, compania de factoring îți va oferi finanțare de aproximativ 70-80% din valoarea facturii. 
  4. Compania de factoring încasează banii pe factură de la clienții tăi.
  5. Compania de factoring îți virează diferența de 20% din valoarea facturii minus comisioanele (în jur de 1-4%).

Datorită factoringului, IMM-urile cu facturi cu termene de plată de una până la trei luni, care au nevoie de numerar, își pot vinde facturile pentru a primi imediat cea mai mare parte din valoarea acestora.

Serviciul de factoring reduce drastic problemele legate de lichidități cu care se confruntă de obicei un IMM.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa