Love21 Diverse Cum se protejează cazinourile împotriva trișorilor?

Cum se protejează cazinourile împotriva trișorilor?

de Love21

Jocurile de noroc generează interesul unui număr uriaș de jucători: 1.6 miliarde care joacă regulat și 4.2 miliarde care joacă ocazional. Popularitatea acestei modalități de divertisment generează venituri enorme pentru această industrie, care, în 2024, este estimată la 580.3 miliarde de dolari. Această industrie se confruntă cu numeroase amenințări în ultimii ani, precum creșterea cu 1000% a atacurilor cibernetice rău intenționate, furturi de identitate, scurgeri de informații, infracțiuni de spălare a banilor și trișori.

Aceste amenințări au determinat operatorii de cazino să își întărească sistemele de protecție a site-urilor cu tehnologii cu criptare superioară. De asemenea, instrumentele de plată sunt securizate, astfel că jucătorii pot plăti în cazinouri cu PayPal, Visa, Mastercard, criptomonede și alte metode care folosesc autentificare 2FA, coduri PIN și CVC, parole sofisticate și multe altele. Ce se întâmplă, însă, atunci când vine vorba despre trișori? Cum se apară cazinourile terestre și online?

Care sunt sistemele de protecție folosite de cazinourile fizice împotriva trișorilor?

Operatorii tereștri de cazino utilizează multiple sisteme anti-trișori, printre acestea numărându-se personalul special antrenat în acest sens, camere de supraveghere, jetoane doatate cu tehnologie RFID și chiar foști trișori. De asemenea, aceștia au implementat sisteme de securitate care sunt dotate cu tehnologie bazată pe Inteligența Artificială, precum și software de detectare și recunoaștere facială.

În plus, există o bază de date comună, aflată la dispoziția tuturor cazinourilor fizice, în care sunt trecuți toți jucătorii dovediți ca trișori. Comportamentele atipice, precum număratul cărților sau plasarea de mize după un tipar ciudat pot fi identificate cu ușurință de către angajații cazinourilor. Totodată, pentru a preveni trișatul, pachetele de cărți sunt schimbate frecvent, iar modul de amestecare este diferit de la o sesiune de joc la alta.

Cum se protejaza operatorii de casino din mediul online de trișorii care le accesează platformele cu jocuri de noroc?

Cele mai citite articole

Site-urile de cazino utilizează sisteme de monitorizare a comportamentelor neobișnuite ale jucătorilor, care se bazează pe Inteligența Artificială. De asemenea, tiparele de pariere care se abat de la normele standard sunt monitorizate, la fel cum se întâmplă cu pierderile și câștigurile în exces. Trișorii sunt ușor de recunoscut datorită modului în care pariază, așa cum este cazul celor care numera cărțile.

Astfel, atunci când cărțile au valoarea dorită, se pariază pe sume mai mari decât în mod obișnuit. Iar atunci când valoarea lor nu este cea așteptată, mizele urmează un tipar standard. Totodată, pentru a preîntâmpina astfel de încercări de a juca în mod necinstit din partea jucătorilor, operatorii de cazino folosesc un număr mare de pachete de cărți și un sistem de amestecare mixt.

În plus, cazinourile online verifică modul în care jucătorii utilizează bonusurile, iar cei care abuzează de bonusuri sunt catalogați drept trișori, iar conturile lor sunt suspendate. O altă măsură împotriva trisorilor este legată de verificarea identității, care le permite operatorilor să identifice rapid persoanele care utilizează astfel de metode anti-joc și să le partajeze cu celelalte platforme digitale cu jocuri de noroc.

Chiar și jucătorii care accesează serviciile cazinourilor din zone în care jocurile de noroc sunt interzise folosind programe VPN sau de mascare a ID-ului sunt identificați cu rapiditate. Utilizarea software-ului de geolocalizare ajută operatorii de cazino atât la protejarea de accesul din zone restricționate (cazinourile își pot pierde licență), cât și la prevenirea abuzului de bonusuri.

În ce mod afectează trișorii activitatea unui cazino?

Reputația operatorului are de suferit în momentul în care trișorii reușesc să ocolească sistemele de monitorizare ale operatorului. Totodată, cazinoul va avea de suportat consecințe legale din partea autorității de reglementare, iar nivelul de reținere a jucătorilor va scădea. Prin urmare, interesul cazinourilor este să limiteze la maxim accesul jucătorilor care urmăresc obiective ilegale pe site-urile și în locațiile terestre cu jocuri de noroc.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa