Love21 Diverse Detoxifierea organismului: păreri PRO și CONTRA

Detoxifierea organismului: păreri PRO și CONTRA

de Love21
Detoxifierea organismului

Detoxifierea a devenit un adevărat trend, mai ales că din ce în ce mai multe vedete promovează tot felul de diete cu sucuri despre care se spune că fac minuni și te ajută să scapi de kilogramele în plus într-un timp record. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că astfel de diete restrictive nu doar că nu fac minuni, dar ajung să afecteze organismul. În continuare vom vorbi despre procesul de detoxifiere organism – ce se întâmplă de fapt la nivel fiziologic și care sunt avantajele și dezavantajele unei astfel de cure de detox.

Ce înseamnă proces fiziologic de detoxifiere a organismului?

În fiecare zi, rinichii, ficatul și intestinele noastre lucrează împreună pentru a elimina toxinele din organismul nostru. Cu toate acestea, în perioadele în care face excese sau sunt prea stresați, capacitatea organismului de a elimina toxinele pe cont propriu scade și așa ajungem să ne îmbolnăvim. Specialiștii recomandă două cure de detoxifiere pe an (în general, primăvara și toamna) pentru a ajuta corpul să se curețe complet de toxine și pentru a-i oferi un restart corespunzător pentru anotimpul de vară/iarnă.

Păreri PRO detoxifiere

În general, procesul de detoxifiere este susținut de specialiști, atâta timp cât este realizat în mod corect. Iată câteva sfaturi în acest sens:

  • Este recomandat să elimini mâncărurile grele în zilele de detoxifiere și să te axezi pe fructe și legume proaspete pentru a te bucura cât mai mult de aportul de nutrienți – dacă nu le poți consuma ca atare, le poți transforma într-un smoothie detoxifiere delicios,
  • Hidratarea joacă un rol la fel de important în procesul de detoxifiere, așa că, asigură-te că bei suficientă apă – de fapt, acesta este și momentul ideal în care îți poți impune acest obicei bun, de a bea minim 2 litri de apă/zi (dacă nu o faci deja),
  • Elimină și produsele cu substanțe toxice din jurul tău – renunță pentru câteva zile la produsele de make-up, încearcă să folosești detergenți cu ingrediente naturale, etc.,
  • Ascultă-ți corpul – odihnește-te cât mai mult, bucură-te de plimbările în natură, fă mișcare, socializează cu oamenii dragi, etc.

Cele mai citite articole

Detoxifierea este un proces extraordinar, însă el nu se rezumă doar la alimentație. Și aici intervin și părerile contra ale specialiștilor.

Păreri CONTRA detoxifiere

Niciun nutriționist nu ți-ar recomanda o cură de detoxifiere de 5-7 zile doar cu apă sau sucuri, mai ales dacă stilul tău de viață era unul extrem de haotic. Totul se face treptat pentru a nu agresa organismul. Vrem să îl ajutăm, nu să îl stresăm, iar când îi oferi doar sucuri după o perioadă în care ai mâncare doar fast-food, s-ar putea să nu te simți tocmai bine. În plus, specialiștii sunt împotriva curelor de detoxifiere realizate fără să existe o discuție cu medicul, pe baza celor mai recente analize. Există și persoane care mai întâi trebuie să își soluționeze anumite probleme de sănătate înainte de a începe o cură de detoxifiere. Ne referim aici mai ales la persoanele supraponderale – din păcate, curele de detoxifiere nu te vor ajuta să topești rapid kilogramele în plus, ci un stil de viață sănătos care include o alimentație echilibrată, hidratare, odihnă și mișcare fizică.

În concluzie, există atât păreri pro, cât și contra, atunci când vine vorba de subiectul detoxifiere. Noi îți recomandăm să alegi calea echilibrului și să încerci să adopți anumite principii ale detoxifierii în rutina ta – pe termen lung, te vei bucura de multe avantaje.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa