Love21 Diverse Diabetul si sexul

Diabetul si sexul

de Love21
dragoste

Ce este diabetul?

Diabetul este o boala cronica care se caracterizeaza prin niveluri crescute de glucoza in sange. Cand se intampla acest lucru, corpul tau nu poate folosi glucoza ca sursa de energie. Se poate intampla din cauza unei secreţii insuficiente de insulină de către pancreas sau datorită unei rezistenţe la insulină. Exista doua tipuri principale de diabet – diabetul de tip 1 si diabetul de tip 2. Diabetul de tip 1 apare cel mai frecvent la copii si tineri si necesita injectii regulate cu insulină pentru controlul glicemiei. Diabetul de tip 2 incepe de obicei la adulti si poate fi controlat prin medicamente orale sau chiar prin modificarea stilului de viata.

Cum afecteaza diabetul sexul?

Diabetul poate avea un impact major asupra stilului tau de viata, inclusiv asupra vietii sexuale. Diabetul poate afecta barbatii si femeile in moduri diferite, iar sexul poate fi afectat in moduri directe si indirecte. Acestea sunt cateva moduri in care diabetul poate afecta sexul:

Impactul diabetului asupra sanatatii sexuale a barbatilor

Unul dintre cele mai comune efecte ale diabetului asupra barbatilor este disfunctia erectila. Disfunctia erectila este dificultatea in a obtine sau mentine o erectie. Aceasta disfunctie poate fi cauzata de diabet, deoarece diabetul afecteaza circulatia sangelui si poate deteriora nervii si vasele de sange. De asemenea, diabetul poate afecta nivelul de testosteron, care poate afecta libidoul si poate duce, de asemenea, la disfunctie erectila.

Impactul diabetului asupra sanatatii sexuale a femeilor

Cele mai citite articole

Diabetul poate afecta femeile in moduri similare barbatilor, cum ar fi dificultati in obtinerea si mentinerea unei erectii, dar poate avea si alte efecte asupra sanatatii sexuale a femeilor. Diabetul poate afecta libidoul femeilor, ducand la scaderea dorintei sexuale. Diabetul poate, de asemenea, provoca uscaciunea vaginului, care poate cauza durere si disconfort in timpul actului sexual.

Cum poate fi tratat diabetul?

Tratamentul diabetului variaza in functie de tipul de diabet si de stilul de viata al persoanei. Tratamentul poate include medicamente, modificari ale stilului de viata, exercitii fizice regulate si schimbari ale dietei. Pentru persoanele cu diabet de tip 1, tratamentul poate include injectii regulate de insulină. Pentru persoanele cu diabet de tip 2, tratamentul poate include medicamente orale, schimbări ale stilului de viata, precum si exercitii fizice regulate. In plus, se recomandă ca persoanele cu diabet să participe la programe de educație medicală și să monitorizeze cu atenție glicemia.

Cum poate fi prevenit diabetul?

Exista cateva moduri de prevenire a diabetului, cum ar fi: mentinerea unei greutati corporale sanatoase prin exercitii fizice regulate si prin alimentatie sanatoasa; limitarea consumului de alcool; evitarea fumatului; monitorizarea cantitatii de zahar in sange; verificarea tensiunii arteriale si colesterolului; si participarea la programe de educatie si prevenire a diabetului. De asemenea, este important sa se ia in considerare si factori genetici si sa se faca vizite periodice la medic pentru a se monitoriza starea de sanatate.

Concluzie

Diabetul poate afecta sanatatea sexuala a barbatilor si femeilor in moduri diferite. Tratamentul diabetului poate include modificari ale stilului de viata, medicamente, exercitii fizice si injectii regulate cu insulină. Prevenirea diabetului poate fi realizata prin mentinerea unei greutati corporale sanatoase si prin verificarea glicemiei si a tensiunii arteriale. Aceste schimbari de stil de viata sanatos pot ajuta la prevenirea si controlul diabetului.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa