Love21 Sanatate Implantul dentar – lucruri pe care trebuie să le știi atunci când medicul îți propune această variantă de restaurare dentară

Implantul dentar – lucruri pe care trebuie să le știi atunci când medicul îți propune această variantă de restaurare dentară

de Love21

Te confrunți cu lipsa unuia sau a mai multor dinți? Medicul stomatolog ți-a propus deja varianta implantului dentar, însă nu ești convins că este cea mai bună modalitate de restaurare dentară? Ai consultat oferta mai multor clinici și nu înțelegi de ce prețurile diferă? Acest articol îți va răspunde la toate aceste întrebări.

Înainte de toate, ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o piesă ce se aseamănă cu un șurub, fiind realizat din titan pur, care are un scop precis – acela de a crea o rădăcină artificială în osul maxilar, acolo unde dintele natural lipsește. 

Reconstrucția dentară folosind un implant dentar de calitate se realizează în două segmente: unul intraosos, altul supraosos. Deasupra bontului protetic va fi ancorată o coroană, o punte sau chiar o proteză dentară. Spre deosebire de metodele tradiționale de restaurare dentară, implantul vine cu avantajul că nu trebuie sacrificați dinții învecinați. De cealaltă parte, implantul dentar vine și cu alte beneficii, cum ar fi cele estetice și funcționale.

Prețul unui implant dentar variază, dar nu din motivele pe care le crezi

Este foarte adevărat faptul că prețul unui implant dentar variază de la o clinică la alta, dar nu din cauza adaosului practicat. La baza diferenței de preț stau producătorul, precum și materialele utilizate în realizarea implantului dentar. Cu cât materialele folosite sunt de mai bună calitate, cu atât costul intervenției crește. La fel se întâmplă și în cazul manoperei, dar și a complexității cazului. 

Astfel, prețul ar trebui să fie ultimul lucru la care te gândești atunci când optezi pentru această formă de restaurare dentară. Siguranța pe care o ai în clinică, experiența medicilor sau a echipei sunt două aspecte care ar trebui să cântărească mai mult, pentru că aceste două aspect îți garantează rezultatul pe care îl dorești.

Efectele dinților lipsă

Cele mai citite articole

Atunci când lipsește unul sau mai mulți dinți naturali, masticația, dar și estetica facială au de suferit. Mai mult, osul maxilar se poate resorbi în timp, iar riscurile unui implant dentar sunt mai mari; de aceea este indicat ca pacientul să apeleze la acest tratament la scurt timp după ce și-a pierdut dintele.

Dincolo de funcționalitate, și estetica facială are de suferit, ceea ce poate duce la pierderea încrederii de sine. Cum oasele maxilare se resorb, structurile faciale încep să se modifice, apar riduri în zona nasului și a gurii, iar buzele încep să arate mai subțiat. Per total, fața poate părea îmbătrânită. 

Lucruri pe care trebuie să le știi despre implantul dentar

Poate fi cu ”încărcare imediată”

Ceea ce se traduce prin faptul că implantul dentar și lucrarea protetică pot fi puse într-o singură ședință, fără drumuri repetate la clinică.

Durata de viață îndelungată

În funcție de producător și materialele folosite, durata de viață a unui implant depășește 10 ani, în marea majoritate a cazurilor.

Implantul dentar nu este dureros

Implantarea se realizează sub anestezie locală, ceea ce înseamnă că nu vei simți durere și disconfort. După intervenție vei simți o ușoară jenă locală, motiv pentru care se administrează antiinflamatoare. 

Implantul dentar aduce cu sine schimbări în stilul de viață și alimentație

Schimbarea nu este permanentă, însă dacă vrei ca restaurarea să fie una de succes trebuie să iei în calcul toate sfaturile implantologului. După inserarea implantului trebuie să consumi alimente moi și la temperatura camerei. Consumul de alcool și fumatul sunt interzise până la vindecarea completă; va trebui să iei antibiotice și antiinflamatoare pentru 7-10 zile. 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa