Love21 Sanatate Îngrijirea intimă – GHID pentru o vară fără griji

Îngrijirea intimă – GHID pentru o vară fără griji

de Love21

Îngrijirea intimă este un aspect căruia trebuie să îi acordăm o atenție sporită, cu precădere vara. De ce? Pentru a evita posibilele neplăceri pe care le pot cauza infecțiile pe care le putem dezvolta în acest anotimp.

Fiecare infecție intimă are simptome specifice, iar dacă le recunoaștem din pripă, tratarea acestora va fi mai ușoară.

O afecțiune din ce în ce mai des întâlnită este endometrioza. Pentru a putea recunoaște simptomele acestei afecțiuni este bine să le cunoști. Menstrele dureroase, durerea în timpul contactului sexual, sau durerile în timpul urinării, pot indica prezența endometriozei.

Cauzele endometriozei sunt diverse. De la menstruația retrogradă până la disfuncțiile sistemului imunitar, toate acestea pot declanșa această afecțiune. Există câțiva factori de risc pe care trebuie să îi iei în calcul. Dacă ai un indice al masei corporale scăzut, un nivel crescut de estrogen în organism sau te confrunți cu perioade menstruale abundente, este recomandat să consulți un medic care dupa un consult amănunțit și o seria de analize, îți va pune un diagnostic precis.

Diagnosticarea endometriozei este un proces îndelungat. Acesta se realizează cu ajutorul ecografiei transvaginale, examenului RMN și a colonoscopiei virtuale.

Netratarea la timp a endometriozei poate cauza, în cele din urmă, infertilitate. Principala complicație a acestei afecțiuni poate fi dificultatea de a rămâne însărcinată. Endometrioza este o afecțiune ce are o frecvență mare în rândul femeilor tinere.  

Pentru o vară fără griji, acordă o atenție sporită îngrijirii intime. Un aspect important este atenția acordat afecțiunii numită sindromul premenstrual. Principala cauză cunoscută a SPM este legată de fluctuațiile estrogenului și progesteronului, acești hormoni fiind responsabili de pregătirea organismului pentru ceea ce urmează.

Simptomele sindromului premenstrual se resimt atât la nivel fizic cât și emoțional. Cele mai des întâlnite sunt dureri la nivelul sânilor, creștere în greutate, oboseală, iritabilitate, anxietate sau tulburări dispoziție.

Tratamentul pentru SPM are rolul de a ameliora simptomele acestuia. În această perioadă femeilor le este recomandat să fie informate, pentru a constientiza și a gestiona cel mai bine situația. O alimentație sănătoasă te poate ajuta să treci mai ușor de această perioadă. Adaugă în meniul tău alimente care să fie bogate în calciu, magneziu și vitamina B6.

Zona intimă este o parte importantă a corpului fiecărei femei. Acordă o atenție sporită lenjeriei intime pe care o porți. Alege piese din bumbac organic pe care să le schimbi cu regularitate. Alege utilizare unor absorbante zilnice organice, atât de fine încât să uiți că le porți. ENROUSH îți oferă absorbantele zilnice special create pentru confortul tău, din materiale certificate.

Hârtia igienică pe care o utilizezi trebuie să fie realizată din fibre naturale, fără parfum. Evită pe cât posibil hârtia igienică umedă, pentru a nu favoriza dezvoltarea bacteriilor. Înainte și după contactul sexual acordă o atenție sporită igienei zonelor genitale.

Îngrijirea intimă este un subiect important în viața fiecărei femei. Pentru a te bucura de o viață sănătoasă, asigură-te că utilizezi materialele adecvate, vizitezi frecvent cabinetul medicului ginecolog.

Iar daca vrei distractie de festival fara griji, SummerWell are un parteneriat cu ENROUSH, așa ca vei găsi tampoane 100% biodegradabile în fiecare baie, puse la dispoziția ta fără niciun cost! 

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa