Love21 Diverse La cat timp dupa chiuretaj poti avea relatii sexuale

La cat timp dupa chiuretaj poti avea relatii sexuale

de Love21
dragoste

Introducere

Chiuretajul este o procedura medicala recomandata pentru a indeparta chisturile ovariene sau resturile de tesut care pot afecta fertilitatea si poate avea o influenta directa asupra vietii intime dintr-o multime de moduri. Orice persoana care a fost supusa la o astfel de procedura se intreaba in mod inevitabil cat timp trebuie sa astepte pentru a relua activitatile sexuale. In acest articol vom discuta despre cat timp trebuie sa astepti dupa un chiuretaj inainte de a avea relatii sexuale in mod sigur.

Ce este un chiuretaj?

Chiuretajul este o procedura medicala efectuata pentru a indeparta chisturile ovariene sau resturile de tesut care pot impiedica fertilitatea. Procedura se realizeaza prin introducerea unui instrument asemanator cu o sita, numit chiureta in uter, pentru a scoate chistul sau resturile de tesut. Unele persoane au nevoie de procedura pentru a preveni complicatiile, inclusiv aparitia cancerului ovarian. Procedura poate provoca un disconfort si durere minima si nu este neobisnuit ca persoana sa simta o usoara greata sau sa experimenteze o cicatrizare usoara in zona abdomenului.

Cat timp poti astepta dupa un chiuretaj pentru a avea relatii sexuale?

Dupa ce ai fost supus la chiuretaj, medicul poate recomanda sa te odihnesti si sa te odihnesti pentru a-ti da corpului timpul necesar pentru a se recupera. Acest lucru poate dura aproximativ doua saptamani, poate chiar mai mult. Daca simti durere in abdomen sau ai sangerari, iti recomandam sa intarzii reluarea activitatilor sexuale pana cand simptomele dispar. In general, medicii recomanda sa astepti intre patru si sase saptamani dupa un chiuretaj inainte de a relua activitatile sexuale.

Ce trebuie sa faci inainte de a avea relatii sexuale dupa un chiuretaj?

Cele mai citite articole

Inainte de a relua activitatile sexuale, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre orice simptom pe care le-ati putut prezenta inainte si dupa procedura. Daca nu v-ati recuperat complet si simptomele sau sangerarile nu sunt inca pe deplin remise, este posibil sa trebuiasca sa intarziati reluarea activitatilor sexuale. De asemenea, este important sa va asigurati ca folositi metode de protectie adecvate pentru a preveni transmisia bolilor cu transmitere sexuala, precum si pentru a preveni sarcina nedorita.

Efectele secundare ale chirurgiei

Dupa o procedura chirurgicala, este normal sa experimentezi anumite efecte secundare care pot include: sangerari, inflamarea si discomfort. De asemenea, se poate sa observati scurgeri vaginale suplimentare, mai ales in primele saptamani dupa interventie. Acest lucru poate fi normal in unele cazuri, dar trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra daca simptomele persista sau se agraveaza.

Rezumat

Chiuretajul este o procedura medicala recomandata pentru a indeparta chisturile ovariene sau resturile de tesut care pot afecta fertilitatea. Cat timp trebuie sa astepti pentru a relua activitatile sexuale dupa o astfel de procedura? In general, persoana care a fost supusa la un chiuretaj trebuie sa astepte intre patru si sase saptamani inainte de a relua activitatile sexuale. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre orice simptom pe care le-ati putut prezenta inainte si dupa procedura si sa folositi metode de protectie adecvate pentru a preveni transmisia bolilor cu transmitere sexuala, precum si pentru a preveni sarcina nedorita.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa