Love21 Diverse La cate saptamani se vede sexul copilului

La cate saptamani se vede sexul copilului

de Love21
dragoste

Introducere

In momentul in care o gravida asteapta sa afle sexul copilului sau, este de inteles sa fie interesata de cand se poate face acest lucru. In general, este posibil sa se determine sexul copilului la cateva saptamani de la conceptie, in functie de cat de avansata este sarcina. In cazul in care stiti cand s-a produs conceptia, este usor sa va calculati data si sa puteti afla care este sexul copilului la cateva saptamani dupa.

Severitatea sarcinii

Se stie ca sarcinile pot fi de diferite grade de severitate si, in unele cazuri, este posibil sa se determine sexul copilului la o saptamana dupa conceptie. Acest lucru se intampla in special atunci cand sarcina este medie sau severa, in timp ce in cazul unei sarcini usoare, sexul poate sa nu fie stabil in primele saptamani dupa conceptie. In orice caz, testarea gravidei ar trebui sa se faca in mod regulat pentru a se asigura ca sarcina se desfasoara normal si ca evolueaza fara complicatii.

Aflarea sexului copilului

Pentru a afla cat de repede se poate determina sexul copilului, este necesara o ecografie. Aceasta metoda de diagnosticare non-invaziva va oferi informatii despre copilul dumneavoastra si se poate obtine prin scanarea abdomenului gravidei. In general, sexul copilului poate fi determinat cu aproximatie dupa 8 saptamani de la conceptie. Cu toate acestea, deoarece se poate face o scanare mai precisa la 12 saptamani, este recomandat sa asteptati pana atunci pentru a obtine rezultate mai sigure.

Fenomenele sexuale

Cele mai citite articole

In plus, exista anumite semne care pot identifica sexul copilului inca de la 8 saptamani. Acestea includ fenomene sexuale, cum ar fi formarea ovarelor sau a testiculelor si dezvoltarea organelor genitale externe. Aceste semne pot fi detectate prin ecografie, dar deoarece pot fi variate in ceea ce priveste gradul de dezvoltare, nu sunt intotdeauna fiabile. In unele cazuri, scufundarile in uter si pozitia bebelusului pot impiedica medicul sa vada foarte clar si, prin urmare, sa nu poata identifica sexul copilului cu precizie.

Alte metode de determinare a sexului

Exista si alte modalitati prin care se poate afla sexul copilului, precum testele ADN sau testele genetice amniocentetice. Acestea sunt metode complexe si non-invazive de determinare a sexului, fiabile in proportie de 99%, dar necesita o procedura mai laborioasa. De obicei, aceste teste genetice se fac la sfarsitul primei luni de sarcina si, in functie de rezultat, medicul poate confirma sexul copilului cu mare acuratete. Cu toate acestea, rezultatele pot dura cateva saptamani, deoarece acestea trebuie sa fie verificate prin scanare si alte investigatii.

Concluzie

In general, sexul copilului poate fi determinat cu aproximatie la 8 saptamani de la conceptie, dar pentru rezultate mai sigure este recomandat sa asteptati pana la 12 saptamani. Cu toate acestea, exista si alte metode de determinare a sexului, cum ar fi testele ADN si cele genetice amniocentetice, care pot oferi rezultate mai exacte, dar necesita o procedura mai complexa si mai costisitoare.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa