Love21 Diverse Pozitii sexuale in trimestrul 3 de sarcina

Pozitii sexuale in trimestrul 3 de sarcina

de Love21
dragoste

Introducere

Este posibila continuarea activitatii sexuale in timpul sarcinii? Aceasta intrebare se afla printre cele mai frecvente intrebari pe care le au femeile insarcinate. Raspunsul la aceasta intrebare depinde de starea de sanatate a femeii insarcinate si de numarul de saptamani de sarcina. Deoarece sarcina evolueaza pe parcursul celor noua luni, tipurile de pozitii sexuale pot fi diferite in functie de trimesterul de sarcina. In acest articol, ne vom concentra pe pozitiile sexuale recomandate in trimestrul 3 de sarcina.

Ce se intampla in trimestrul 3?

Trimestrul 3 al sarcinii incepe in saptamana 28 si se termina cu nasterea. In aceasta perioada, abdomenul este foarte mare si necesita adaptarea pozitiilor sexuale. De asemenea, in aceasta perioada, femeia insarcinata se poate simti obosita, speriata si anxioasa. Motivul pentru diferenta fizica si emotionala poate determina modificari ale starii de dispozitie si ale dorintei sexuale.

De ce sa aveti grija in trimestrul 3?

Deoarece organismul femeii insarcinate este sensibil in aceasta perioada, se recomanda ca in trimestrul 3 sa se evite pozitiile sexuale care creeaza presiune asupra abdomenului si a uterului. Aceste pozitii pot provoca durere si disconfort. De asemenea, se recomanda sa se evite prezervativul, deoarece poate prezenta un risc crescut de infectii.

Care sunt pozitiile sexuale in trimestrul 3 de sarcina?

Cele mai citite articole

In trimestrul 3 de sarcina, se recomanda folosirea pozitiilor sexuale care nu aduc presiune asupra abdomenului. Pozitiile sexuale recomandate in trimestrul 3 sunt:

  • Pozitia misionarului – Aceasta pozitie se refera la pozitia clasica de sex, in care partenerul sta deasupra si femeia insarcinata sta sub el.
  • Pozitia de la marginea patului – Aceasta pozitie necesita ca partenerul sa stea intins pe marginea patului, in timp ce femeia insarcinata se aseaza pe partea sa.
  • Pozitia de langa sofa – Aceasta pozitie poate fi efectuata pe orice suprafata confortabila (de exemplu, marginea sofa-ului). Femeia insarcinata se asaza pe partea sa, in timp ce partenerul sta intins langa ea.

Cum se poate face sex in trimestrul 3 de sarcina?

In trimestrul 3 de sarcina, se recomanda sa se evite pozitiile sexuale care presupun folosirea greutatii. De asemenea, se recomanda ca femeia insarcinata sa evite pozitiile care creeaza presiune asupra abdomenului si a uterului. Se recomanda ca femeia sa se relaxeze si sa se asigure ca partenerul se concentreaza pe stimularea zonelor erogene inainte de a incepe actul sexual. In plus, se recomanda ca femeia sa poarte lenjerie intima confortabila si sa se asigure ca are un nivel de lubrifiere adecvat inainte de a incepe actul sexual.

Alte beneficii

In plus fata de beneficiile vazute imediat, exista si alte beneficii ale actului sexual in trimestrul 3 de sarcina. Participarea in activitati sexuale poate ajuta la reducerea stresului si anxietatii, ceea ce poate ajuta femeia insarcinata sa aiba o stare de sanatate mai buna. In plus, actul sexual poate oferi o mai buna conexiune intre parteneri si poate stimula productia de endorfine, ceea ce poate ajuta la reducerea durerii si poate imbunatati somnul.

Concluzie

In concluzie, este important sa se respecte anumite reguli si recomandari in vederea unei activitati sexuale in trimestrul 3 de sarcina. De asemenea, este important sa se ia in considerare starea de sanatate a femeii si sa se evite pozitiile care presupun folosirea greutatii si presiunea asupra abdomenului. In plus, actul sexual poate oferi beneficii suplimentare pentru femeia insarcinata, cum ar fi reducerea stresului si anxietatii si cresterea conexiunii intre parteneri.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa