Love21 Diverse Sexul in sarcina trimestrul 2

Sexul in sarcina trimestrul 2

de Love21
dragoste

Sexul in sarcina – Trimestrul 2

Cand vine vorba despre sexul in sarcina, sunt multe intrebari si preocupari pe care o viitoare mamica le are in minte. Iar in cazul in care sarcina se afla in al doilea trimestru, intrebarile si preocuparile sunt si mai multe. Asadar, haideti sa vedem ce informatii utile si de baza putem afla despre sexul in sarcina in al doilea trimestrul.

Sexul in al doilea trimestru de sarcina

In general, sexul in al doilea trimestru de sarcina este considerat sigur si nu prezinta riscuri pentru mama sau fat. Chiar daca se apropie termenul, calatoria fatului prin canalul cervical si spre lumea exterioara ramane inca departe. Cu toate acestea, ramane important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre sexul in sarcina, mai ales daca exista situatii speciale, cum ar fi prezenta unui flux, a unei infectii sau a unui sangerari.

Beneficiile sexului in sarcina:

Potrivit medicilor, sexul in sarcina are unele beneficii, cum ar fi:

  • Reducerea stresului – Sexul poate ajuta la reducerea stresului pe care uneori il simt barbatii si femeile in timpul sarcinii, ajutandu-i sa se relaxeze si sa se bucure de intimitate.
  • Sustinerea relatiei de cuplu – In timpul sarcinii, relatia de cuplu poate suferi. Sexul poate ajuta la mentinerea legaturii dintre parteneri.
  • Hormoni fericiti – Sexul in sarcina poate stimula productia de oxitocina, hormonul fericirii, care poate ajuta mama si fatul sa aiba o mai mare incredere unul in celalalt.

Sexul nesigur in timpul sarcinii:

Cele mai citite articole

Desi sexul in al doilea trimestru de sarcina poate fi in general sigur, exista cateva situatii in care sexul ar putea fi nesigur. Acestea includ:

  • Prezenta unui flux vaginal – barbatul ar trebui sa evite contactul sexual daca exista un flux vaginal sau secretii anormale.
  • Sangerarea vaginala – sangerarea vaginala care poate fi un simptom al avortului spontan, infecțiilor sau placentei previa. In acest caz, medicul trebuie sa fie informat.
  • Sarcina ectopica – plasarea ovulului fertilizat in afara uterului. Sexul poate fi dureros sau neplacut in acest caz. De asemenea, prezenta unei sarcini ectopice poate pune viata in pericol.

Discutii cu specialistul

Inainte de a incepe orice tip de contact sexual in timpul sarcinii, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra si sa va educati cu privire la riscurile si beneficiile prezente. In cazul in care aveti intrebari sau preocupari, medicul va va poate ajuta sa le rezolvati si sa luati cea mai buna decizie pentru dumneavoastra si fat.

Concluzie

Sexul in al doilea trimestru de sarcina poate fi in general sigur si poate chiar sa ofere beneficii atat pentru mama, cat si pentru fat. Cu toate acestea, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre preocuparile dumneavoastra si despre orice situatii speciale in care sexul s-ar putea sa nu fie sigur. Cu o informare adecvata si ingrijire prenatala de calitate, sexul in al doilea trimestru de sarcina poate fi o experienta frumoasa si plina de sentimente.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa