Love21 Diverse Sexul in timpul sarcinii

Sexul in timpul sarcinii

de Love21
dragoste

Introducere

Femeile sunt adesea preocupate sa afle daca sexul in timpul sarcinii este un act sigur si benefic pentru bebelus. Sexul in timpul sarcinii poate fi destul de complicat, deoarece schimbarile fizice si emotionale ale femeii pot avea un impact pe acest aspect. Cu toate acestea, in general, se considera ca sexul in timpul sarcinii nu este un risc si poate fi benefic pentru relatia dintre parteneri. De fapt, multe cupluri descopera ca sexul este o parte importanta a unei relatii solide si ca atat in timpul sarcinii, cat si dupa nastere, sexul poate fi o mare sursa de satisfactie si bucurie.

Beneficii ale sexului in timpul sarcinii

Sexul in timpul sarcinii poate aduce multe beneficii sentimentelor si starii de spirit ale cuplurilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca sexul stimuleaza eliberarea hormonilor numiti endorfine, care sunt responsabili pentru sentimentele de bucurie, satisfactie si intelepciune. Scaderea stresului si anxietatii poate fi un alt beneficiu al sexului in timpul sarcinii, deoarece poate contribui la o atmosfera mai relaxata si mai buna pentru intreaga familie. De asemenea, sexul in timpul sarcinii poate fi o modalitate excelenta de a va conecta si de a va conecta cu bebelusul. Cu toate acestea, este important sa stiti ca beneficiile sexului in timpul sarcinii depind in mare parte de dorinta si confortul ambilor parteneri.

Poate sexul in timpul sarcinii sa fie nesigur?

In general, sexul in timpul sarcinii este considerat sigur si sanatos. Cu toate acestea, uneori unele tipuri de sex ar putea fi considerate nesigure si ar trebui evitate. In cazul in care medicul dumneavoastra va recomanda sa evitati anumite pozitii sau miscarile in timpul sexului, ar trebui sa ii respectati recomandarile. De asemenea, ar trebui sa se evite contactul sexual daca sangerarea vaginala si contractiile uterine se produc, deoarece acestea pot fi semnale de alarma pentru o sarcina pe punctul de a se rupe. Aceeasi precautie ar trebui luata si in cazul in care apar scurgeri vaginale anormale sau daca se simte teama sau anxietate in legatura cu sexul in timpul sarcinii.

Implicarea partenerului

Cele mai citite articole

In general, partenerul este un element important in sexul in timpul sarcinii, deoarece poate contribui la crearea unui mediu sigur si confortabil pentru partenera sa. Este foarte important ca ambii parteneri sa se simta confortabil si sa poata comunica deschis despre ce simt si ce isi doresc. Partenerul ar trebui sa se asigure ca partenera sa se simte in siguranta, fara teama sau anxietate, deoarece acest lucru poate face diferenta in ceea ce priveste experienta. De asemenea, partenerul ar trebui sa se informeze despre schimbarile fizice si emotionale ale sarcinii, deoarece acest lucru poate ajuta la intelegerea mai buna a nevoilor partenerei.

Complicatii ale sexului in timpul sarcinii

Desi sexul in timpul sarcinii nu prezinta, in general, riscuri, uneori poate fi asociat cu complicatii. De exemplu, anumite pozitii sau miscarile ar putea prezenta riscuri pentru bebelusul nenascut si ar trebui evitate. Exista, de asemenea, riscuri de infectie care ar trebui luate in considerare, mai ales in cazul in care partenerul are o afectiune cu transmitere sexuala. De asemenea, este important sa se discute in prealabil cu medicul despre diferitele optiuni pentru prevenirea infectiilor si altor complicatii.

Concluzie

In general, sexul in timpul sarcinii poate fi una dintre cele mai bune experiente ale cuplului si poate fi benefic atat pentru femeia insarcinata, cat si pentru partenerul sau. Cu toate acestea, este important sa se discute in prealabil cu medicul despre orice preocupare sau riscuri, astfel incat experienta sa fie cat mai placuta si mai sigura. Asadar, sexul in timpul sarcinii poate fi o experienta minunata atat pentru parteneri, cat si pentru bebelus, dar numai daca sunt luate masurile necesare pentru a va proteja si a va proteja pe partener si pe bebelus.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa