Love21 Diverse Supa de pui – remediu împotriva răcelii

Supa de pui – remediu împotriva răcelii

de Love21

Răceala este una dintre cele mai comune afecțiuni respiratorii cu care ne confruntăm în mod regulat. Deși este adesea tratată cu usurință și nu necesită tratament medical specializat, simptomele neplăcute ale răcelii pot fi destul de deranjante și pot interfere cu activitățile zilnice. 

În aceste momente, un remediu tradițional și eficient care a fost folosit de generații întregi este supa de pui. 

Beneficiile Supei de Pui pentru Sănătate

Supa de pui oferă o serie de beneficii pentru sănătate, în special atunci când suntem răciți sau avem alte afecțiuni respiratorii. Iată câteva dintre aceste beneficii:

 • Reducerea inflamației

Unul dintre compușii importanți din supa de pui este cisteina, care se eliberează în timpul gătirii cărnii de pui. Cisteina are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la reducerea inflamației în gât și căile respiratorii superioare, ceea ce poate ameliora disconfortul asociat cu răceala.

 • Hidratare eficientă

Atunci când suntem răciți, este important să ne menținem hidratați pentru a ajuta organismul să lupte împotriva infecției. Supa de pui are un conținut ridicat de apă, ceea ce ajută la hidratarea organismului și la menținerea echilibrului de fluide.

 • Furnizarea de nutrienți esențiali

Supa de pui conține proteine, vitamine și minerale importante pentru sănătatea noastră. Proteinele ajută la construirea și repararea țesuturilor, iar vitaminele și mineralele contribuie la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății generale.

 • Efect reconfortant

Supa de pui are un efect reconfortant asupra organismului, ceea ce poate ajuta la reducerea simptomelor neplăcute ale răcelii. Consumul unui bol de supa de pui poate oferi o senzație de alinare și confort.

Compoziția și Ingrediente Cheie ale Supelor de Pui

Rețeta clasică de supă de pui constă din câteva ingrediente principale, fiecare aducând beneficii pentru sănătate. Iată ingredientele cheie ale unei supe de pui tradiționale:

 • Carnea de pui: Carnea de pui este sursa principală de proteine ​​din supa de pui. Aceasta furnizează aminoacizi esențiali necesari pentru repararea țesuturilor corpului și pentru susținerea sistemului imunitar.
 • Legumele: Legumele, cum ar fi morcovii, ceapa, țelina și cartofii, adaugă vitamine, minerale și antioxidanți la supa de pui. Acestea contribuie la echilibrarea nutrienților și la îmbunătățirea gustului și a aromei.
 • Fideaua sau orezul: Fideaua sau orezul sunt adăugate pentru a oferi carbohidrați, care pot fi o sursă de energie binevenită atunci când suntem răciți. De asemenea, aceste ingrediente pot face supa mai hrănitoare.
 • Condimente și ierburi: Condimentele precum piperul negru și ierburile precum pătrunjelul sau cimbrul pot adăuga profunzime și aromă la supa de pui. Unele condimente au și proprietăți antiinflamatorii, cum ar fi ghimbirul sau turmericul, care pot fi adăugate pentru beneficii suplimentare pentru sănătate.

Modul de Preparare a Supelor de Pui

Cele mai citite articole

Prepararea unei supe de pui delicioase și sănătoase este relativ simplă. Iată un ghid pas cu pas pentru a face supa de pui:

Alegerea ingredientelor

Înainte de a începe, asigurați-vă că aveți toate ingredientele necesare la îndemână. Veți avea nevoie de carne de pui (de preferință cu os), legume, fideaua sau orezul, condimente și apă sau fond de pui.

Tăierea și pregătirea ingredientelor

 • Tăiați carnea de pui în bucăți potrivite. Dacă folosiți carne cu os, aceasta va adăuga mai multă aromă supei.
 • Curățați și tăiați legumele în bucăți mici. Ceapa, morcovii, țelina și cartofii sunt opțiuni tradiționale.
 • Alegeți condimentele și ierburile pe care doriți să le adăugați. Puteți folosi piper negru, sare, ghimbir, turmeric sau orice alte condimente preferate.

Gătirea ingredientelor

 • Încălziți o oală mare și adăugați un pic de ulei. Căliți ceapa și legumele timp de câteva minute până devin moi și aromele se eliberează.
 • Adăugați carnea de pui și condimentele și gătiți-o până când se rumenește ușor.
 • Turnați apoi apă peste ingredientele din oală și aduceți supa la fierbere. Reduceți apoi focul și lăsați-o să fiarbă înainte de a adăuga fideaua sau orezul.

Adăugarea fidelei sau a orezului

 • Adăugați fideaua sau orezul și lăsați supa să fiarbă la foc mic până când acestea sunt gătite. 
 • Durata de gătire variază în funcție de tipul de fideaua sau orezul utilizat, așa că urmați instrucțiunile de pe ambalaj.

Ajustarea aromei și a consistenței

 • Gustați supa și ajustați condimentele și sarea după gustul personal. Puteți adăuga mai mult piper negru sau ierburi aromatice dacă doriți.
 • Dacă supa pare prea groasă, puteți adăuga mai mult lichid pentru a obține consistența dorită.

Servirea supei

Savurați o porție caldă de supa de pui atunci când sunteți răciți și permiteți-i să vă ofere confort și vindecare în timpul acestor momente neplăcute.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa