Love21 Lifestyle Timp de calitate cu tine: Șase pași prin care te poți relaxa după o zi stresantă

Timp de calitate cu tine: Șase pași prin care te poți relaxa după o zi stresantă

de Love21

Mereu pe drumuri, mereu pe grabă, e definiția stilului de viață pe care îl au majoritatea oamenilor care locuiesc în mediul urban. Competiția, dorința de a face cât mai multe lucruri, dar și obligațiile pe care le avem față de familie, copii sau job ne generează stres și anxietate.

De aceea, din când în când, este important să ne acordăm timp pe care să îl petrecem acasă, în propria intimitate, departe de stimuli precum ecranele telefoanelor mobile. Iată cum îți poți petrece o seară relaxantă, care te va ajuta să-ți încarci rezervele de energie și să elimini stresul:

Creează o atmosferă plăcută în casă

Stinge luminile puternice, aprinde veiozele sau lampadarele, astfel încât să creezi o lumină difuză și caldă, care te încurajează la relaxare. Totodată, poți aprinde lumânări în diverse colțuri ale casei, precum și un difuzor de aromaterapie, în care să introduci uleiurile tale esențiale preferate.

Alege o muzică relaxantă

Melodiile cu un ritm energizant nu au ce să caute într-o seară dedicată relaxării, chiar dacă îți creează o stare de bine. Alege-le, în schimb, pe cele mai liniștitoare, care îți dau o stare de calm interior, sau optează pentru muzica clasică. Lasă-te cuprins de ritmul liniștitor al muzicii, care te va ajuta să elimini stresul treptat.

Bucură-te de o baie caldă

Asigură-te că măcar două din candele au ajuns și pe marginea căzii tale. Aprinde-le și pregătește-te să îți răsfeți pielea cu săruri de baie, cu un ulei de duș parfumat și cu un scrub (exfoliant) pentru corp. Acordă-ți câteva momente de relaxare totală, în care să stai pur și simplu în cadă și să eliberezi tensiunea musculară.

Hidratează-ți pielea

Cele mai citite articole

După o baie caldă, pielea ta are nevoie de o hidratare în profunzime cu produsele tale preferate. Urmează-ți rutina de îngrijire a tenului și nu uita să aplici pe restul corpului o cremă parfumată, care îți va face pielea catifelată.

Rezervă măcar 10 minute meditației

După baia revigorantă, încearcă o scurtă sesiune de meditație. Concentrarea asupra respirației și inducerea liniștii interioare poate reduce stresul, îmbunătăți claritatea mentală și poate contribui la o seară mai odihnitoare. Este un mod eficient de a aduce echilibru și pace în momentele de relaxare, completând perfect ritualul tău de îngrijire personală.

Citește sau ascultă o carte audio

La final, așează-te în pat și învelește-te cu pătura, însă nu înainte de a alege cartea ta preferată. Un roman captivant sau o poveste plină de învățăminte te pot ajuta să te detașezi de tot ce a fost stresant în ultima vreme și să pătrunzi într-o altă lume. Totuși, nu uita să închizi telefonul, pentru că altfel vei fi tentată să verifici ultimele noutăți sau mailuri de la serviciu.

Prin urmare, din când în când, oferă-ți seri relaxante și timp de calitate cu tine, care te vor ajuta să eliberezi stresul și să te detașezi de problemele zilnice.

Sursa foto: Freepik

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa