Love21 Diverse Viata sexuala dupa histerectomie totala cu anexectomie bilaterala

Viata sexuala dupa histerectomie totala cu anexectomie bilaterala

de Love21
dragoste

Introducere

Histerectomia totala cu anexectomia bilaterala este o procedura chirurgicala comuna folosita in tratarea diferitelor afectiuni medicale ginecologice. Aceasta interventie chirurgicala poate avea implicatii majore asupra vietii sexuale a unei femei, inclusiv modificari ale libidoului si ale orgasmului.

Efectele asupra libidoului

Multi pacienti experimenteaza modificari ale libidoului dupa o histerectomie totala cu anexectomie bilaterala. Acest lucru se poate datora modificarilor hormonale care pot avea loc in urma interventiei chirurgicale. Multi pacienti experimenteaza schimbari ale nivelului de estrogen, ceea ce poate afecta libidoul femeilor. Alte schimbari hormonale, cum ar fi reducerea testosteronului, pot, de asemenea, sa afecteze libidoul.

Efectele asupra orgasmului

De asemenea, multe femei experimenteaza modificari si in ceea ce priveste orgasmul. Acest lucru se poate datora faptului ca interventia chirurgicala are un impact asupra nervilor care sunt responsabili de senzatii sexuale. De asemenea, modificarile hormonale care apar in urma unei histerectomii totale cu anexectomie bilaterala pot avea un impact asupra orgasmului.

Cum se poate imbunatati viata sexuala

Cele mai citite articole

Desi o histerectomie totala cu anexectomie bilaterala poate avea un impact asupra vietii sexuale, exista mai multe moduri prin care poate fi imbunatatita. Pentru inceput, medicul poate recomanda pacientului sa ia medicamente prescrise care pot ajuta la controlul schimbarilor hormonale. Acest lucru poate ajuta la reducerea efectelor asupra libidoului si orgasmului.

Terapia sexuala

Terapia sexuala poate fi, de asemenea, o modalitate eficienta de a ameliora dificultatile in viata sexuala. Acest lucru implica consilierea cu un terapeut specializat, care poate identifica problemele si poate oferi solutii specifice pentru fiecare persoana. Terapia poate ajuta pacientii sa descopere noi metode de a experimenta placeri sexuale.

Implicarea partenerului

De asemenea, implicarea partenerului poate fi extrem de benefica pentru persoana care a suferit o histerectomie totala cu anexectomie bilaterala. Partenerul poate oferi suport emoțional si poate discuta despre modificarile care au loc in viata sexuala. Acest lucru poate fi de ajutor pentru imbunatatirea vietii sexuale si a relatiilor.

Conclusion

In concluzie, o histerectomie totala cu anexectomie bilaterala poate avea un impact semnificativ asupra vietii sexuale a unei femei. Cu toate acestea, medicamentele prescrise, terapia sexuala si implicarea partenerului pot contribui la imbunatatirea vietii sexuale si a relatiilor. Acest lucru poate ajuta oamenii sa se bucure din nou de experiente sexuale satisfacatoare.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa