Love21 Diverse Viata sexuala dupa operatia de fibrom uterin

Viata sexuala dupa operatia de fibrom uterin

de Love21
dragoste

Introducere

Operatia de fibrom uterin este o interventie chirurgicala destul de comuna si se refera la indepartarea nodurilor benigne cunoscute sub numele de fibroame. Acestea se dezvolta in muschiul peretelui uterin si pot cauza dureri abdominale, crampe menstruale intense, sangerari abundente si urinare frecventa. Desi aceasta interventie poate vindeca aceste simptome, schimbarile hormonale si fizice pe care acestea le determina pot afecta viata sexuala a pacientei.

Efectele operatiei de fibrom uterin asupra vietii sexuale

Operatia de fibrom uterin poate afecta viata sexuala, chiar si dupa vindecare. Acest lucru se datoreaza schimbarilor pe care organismul le sufera ca urmare a interventiei chirurgicale. Odata cu interventia chirurgicala, starea de spirit a pacientei poate fi afectata, ceea ce poate duce la tulburari de somn, anxietate sau depresie. Aceste probleme de sanatate emotionala pot reduce libidoul si pofta de sex.

In plus, schimbarile hormonale care apar in urma interventiei pot afecta lubrifierea si dispozitia sexuala. De asemenea, s-a constatat ca interventia chirurgicala poate reduce fluxul de sange in zona genitala, ceea ce poate afecta placerile sexuale si sensibilitatea in timpul actului sexual. In ceea ce priveste durerea in timpul actului sexual, aceasta poate fi cauzata de cicatricile din zona abdominala sau chiar de anumite medicamente pe care pacienta le ia pentru recuperare.

Cum poate fi abordata viata sexuala dupa operatia de fibrom uterin

Intai de toate, este important ca o persoana sa fie deschisa cu partenerul sau despre incercarile ei de a-si imbunatati viata sexuala. O comunicare deschisa poate fi un factor important in a avea relatii sexuale satisfacatoare. Spunandu-i partenerului despre experienta si simptomele ei, poate ajuta la imbunatatirea comunicarii dintre parteneri si la intelegerea nevoilor fiecaruia.

Cele mai citite articole

De asemenea, este important sa se faca educatie medicala. Acest lucru inseamna ca pacientul trebuie sa vorbeasca cu medicul sau despre optiunile sale de tratament si sa inteleaga in totalitate modul in care tratamentul ii poate afecta viata sexuala. Acest lucru poate ajuta pacientul sa coopereze cu medicul sau pentru a gasi cea mai buna optiune pentru tratament si recuperare. De asemenea, medicul poate oferi recomandari privind exercitii, meditatii sau medicamente pe care le-ar putea lua pentru a-si imbunatati viata sexuala.

Cum trebuie sa se abordeze partenerul

Este important ca partenerul sa faca tot ce poate pentru a-si intari relatia si a se asigura ca partenerul sau a primit toata sustinerea emotionala de care are nevoie. Partenerul trebuie sa arate intelegere si compasiune fata de experienta partenerului sau si sa fie deschis pentru a discuta orice schimbari in viata sexuala ale acestuia. Acest lucru poate ajuta la crearea unei relatii mai intime si mai stranse, cu mai multa incredere si intimitate.

In plus, partenerul trebuie sa se asigure ca se simte confortabil si sa nu se simta obligat sa faca sex. Cu toate acestea, partenerul ar trebui sa se asigure ca ii ofera partenerului sau sprijin emotional si sa fie intelegator si flexibil in ceea ce priveste schimbarile care apar in viata sexuala a partenerului sau.

Avand in vedere acest lucru

Viata sexuala dupa operatia de fibrom uterin poate fi o experienta dificila, care poate necesita o schimbare a abordarii si o recuperare emotionala. Cu toate acestea, cu comunicare si educatie medicala poate fi facut un pas important pentru a se imbunatati viata sexuala si a se restabili relatia cu partenerul. De asemenea, este important ca partenerul sa fie intelegator si sa ofere sprijin emotional pacientului, astfel incat sa poata restabili relatia si viata lor sexuala.

Concluzie

Operatia de fibrom uterin poate afecta viata sexuala prin schimbarile hormonale si fizice pe care acestea le determina. Cu toate acestea, prin comunicare, educatie medicala si sprijin emotional, viata sexuala poate fi imbunatatita si poate fi restabilita o relatie sexuala satisfacatoare. Este important ca persoanele sa discute deschis cu partenerul despre experienta lor si sa se asigure ca acestia au toata sustinerea emotionala de care au nevoie.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa