Love21 Diverse Viata sexuala dupa operatia de hernie inghinala

Viata sexuala dupa operatia de hernie inghinala

de Love21
dragoste

Ce este hernia inghinala

Hernia inghinala este o afectiune a abdomenului inferior in care se dezvolta o slabiciune in structura peretelui abdominal, permitand anumite organe sa se deplaseze prin aceasta. Aceasta poate afecta orice persoana, indiferent de varsta, dar este mai frecventa la barbati. Un tratament al herniei inghinale implica, de obicei, o interventie chirurgicala. Operatia de hernie inghinala consta in repararea peretelui abdominal si intareste zona slabita. Desi aceasta poate fi o interventie chirurgicala relativ usoara, ea poate afecta in mod semnificativ viata sexuala a pacientului.

Efecte asupra vietii sexuale

Odata ce pacientul a fost operat pentru hernia inghinala, pot aparea anumite efecte de scurta durata, cum ar fi dureri si disconfort in zona operata, sensibilitate, umflaturi si mancarimi. Acestea sunt de obicei temporare si se rezolva in cateva saptamani. Cu toate acestea, exista cazuri in care pot sa apara anumite efecte persistente, cum ar fi umflaturi sau dureri cronice, care pot afecta viata sexuala.

Senzatii de disconfort

Cand pacientul incearca sa se pregateasca pentru o activitate sexuala, ii poate fi greu sa se concentreze asupra actului, din cauza durerii sau a disconfortului resimtit in zona operata. In aceasta situatie, pacientul poate simti dureri intense in zona operata, ceea ce poate duce la scaderea libidoului si la reducerea placeii sexuale, precum si la incapacitatea de a avea orgasm. In cazuri mai putin grave, un pacient poate sa experimenteze disconfort, insa acest lucru poate fi destul de suparator si poate afecta performantele sexuale ale pacientului.

Probleme de incredere

Cele mai citite articole

Operatia de hernie inghinala poate afecta increderea pe care o persoana o are in propria persoana si corp. Uneori, interventia chirurgicala poate cauza modificari fizice ale zonei abdominale, ceea ce poate duce la stari de anxietate sau de teama in a se expune in fata partenerului. Acest lucru poate duce la stres si anxietate atunci cand vine vorba de activitatea sexuala sau de a-si exprima sentimentele. In aceste cazuri, poate fi necesara consilierea pentru a ajuta pacientul sa-si schimbe atitudinea in ceea ce priveste viata sexuala.

Recuperare

Timpul de recuperare dupa o operatie de hernie inghinala poate dura intre cinci si sase saptamani. Acest lucru depinde de tipul de interventie chirurgicala realizat si de cat de bine se reface pacientul. In aceasta perioada, pacientul trebuie sa evite orice activitate fizica intensa si trebuie sa-si administreze medicamentele prescrise de medic, in mod regulat. Exercitiile usoare, precum plimbarea, pot fi incepute dupa cateva zile de la interventia chirurgicala si vor fi de folos pentru a accelera procesul de recuperare. Este important ca pacientul sa se asigure ca organismul sau este pregatit pentru activitati sexuale prin evitarea oricaror dureri sau disconfort.

Comunicarea cu partenerul

Recuperarea post-operatorie poate fi grea, si uneori, poate limita activitatea sexuala. Acest lucru poate cauza tensiuni in relatie si, prin urmare, este important ca pacientul sa discute cu partenerul sau despre sentimentele sale. Pacientul trebuie sa explice partenerului sau cat de mult ii vor afecta hernia inghinala si ce se poate face pentru a se confrunta cu acele situatii. Acest lucru va ajuta ambii parteneri sa inteleaga mai bine situatia si sa gaseasca solutii impreuna pentru a se bucura de viata sexuala.

Concluzie

Operatia de hernie inghinala poate fi un tratament foarte eficient pentru a trata conditia, insa poate avea anumite efecte asupra vietii sexuale a pacientului. Acestea pot include senzatii de disconfort, probleme de incredere si dureri persistente. Pacientii trebuie sa fie constienti de aceste efecte si sa discute cu partenerul despre situatia lor. Este, de asemenea, important sa se respecte perioada de recuperare si sa se evite activitatile fizice intense. Daca urmeaza aceste recomandari, pacientii trebuie sa se poata bucura de viata lor sexuala, chiar si dupa operatia de hernie inghinala.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa