Love21 Curiozitati 3 moduri în care rechizitele școlare îi ajută pe elevi să învețe mai bine

3 moduri în care rechizitele școlare îi ajută pe elevi să învețe mai bine

de Love21

Unul dintre obiectivele școlii este acela de a preda elevilor discipline noi și de a procesa informațiile care le sunt prezentate. Acest lucru necesită un creier concentrat și un profesor care să-i ghideze pe elevi. 

Deși acest lucru pare simplu, fără rechizite care să îi ajute în procesul de învățare, elevii se descurcă mai greu și nu își pot atinge obiectivele. 

Iată trei moduri în care rechizitele influențează procesul de învățare al elevilor.

1.Rechizitele sporesc stima de sine

Copiii au tendința naturală de a se compara cu colegii de clasă, iar adolescenții fac lucrul acesta cel mai mult. Hainele, cercurile sociale, veleitățile atletice și abilitățile de la clasă sunt toate elemente la care se raportează elevii când se compară cu colegii lor.

Cele mai citite articole

Un alt element de comparație îl constituie „dotările” elevilor. Copiii cărora le lipsesc pixuri, creioane, caiete și alte necesități devin conștienți de lipsurile lor, și de legătura acestor lipsuri cu statutul socio-economic al familiei lor. Acest lucru duce la frustrare, rușine și la o lipsă generalizată de încredere în ei înșiși. 

Doar când au rechizite scolare adecvate, indiferent dacă sunt donate sau cumpărate de părinți, elevii își pot concentra atenția asupra învățatului.

2.Fac activitatea elevilor mai eficientă

În al doilea rând, rechizitele școlare afectează învățarea elevilor, permițându-le pur și simplu să-și facă treaba. De exemplu, în perioada în care atât de multe școli apelează la învățământul de la distanță, pe fondul pandemiei de coronavirus, un computer pentru a comunica cu profesorii și colegii de clasă este vital. În sala de clasă, rechizitele adecvate pot face diferența când vine vorba despre înțelegerea unui concept.

Dincolo de asta, rechizitele școlare fac învățământul mai eficient. Profesorii din zonele defavorizate se confruntă adesea la ore cu situații în care elevii trebuie să-și împartă creioanele, foarfecele și alte rechizite, prelungind o activitate mai mult decât era planificat. 

3.Ajută la asimilarea informațiilor predate de profesori

Rechizitele ajută, de asemenea, în mod indirect, elevii, pentru că le fac profesorilor munca mai ușoară atunci când desfășoară orice proiect creativ. Ne referim aici mai ales la rechizitele școlare pentru orele de desen sau lucru manual, care sunt de mare ajutor pentru ca elevii să învețe lucruri interesante. Această varietate de rechizite școlare este vitală pentru copiii care se luptă să asimileze informații care ajung la ei prin metode convenționale de predare.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa