Love21 Curiozitati Fermele de animale – ce să alegi dacă te decizi să te implicit în zootehnie?

Fermele de animale – ce să alegi dacă te decizi să te implicit în zootehnie?

de Love21

Agricultura unei țări cuprinde două părți importante, și nume cultivarea plantelor și zootehnia. Dacă ești pasionat de agricultură și îți dorești să faci o afacere care să includă această ramură economică trebuie să te gândești către care sector te vei îndrepta. 

Cultivarea plantelor

Dacă îți dorești să cultivi plante atunci este necesar să dispui de terenuri agricole cu suprafață mare, să ai utilaje și să cunoști toate aspectele legate de cultivarea plantelor, cum ar fi plantarea, întreținerea și recoltarea acestora. Nu este obligatoriu ca terenurile să îți aparțină. Poți cultiva pe terenuri concesionate sau pe terenuri în arendă de la alți proprietari. 

Ca și utilaje vei avea nevoie în primul rând de tractoare. Acestea se folosesc în aproape toate lucrările agricole, alături de unelte precum grape, pluguri, semănătoare sau discuri. Pentru a nu fi luat prin surprindere de defecțiuni minore care se pot rezolva ușor dar care ar încetini procesul de producție, asigură-te că ai la dispoziție piese de schimb pentru tractoare

Se folosesc de asemenea combine, sisteme de irigații, fertilizatoare, etc. Pentru o producție optimă este necesar să realizezi și tratamente care să asigure o cultură sănătoasă.

Creșterea animalelor

Cele mai citite articole

Dacă îți plac animalele și vrei să mergi pe varianta de zootehnie atunci este important să știi ce implică acest lucru. În primul rând vei avea nevoie de un spațiu generos unde îți vei amenaja o fermă. Fie că vorbim despre bovine, ovine sau, de ce nu, păsări, este foarte important să ai grajduri sau hale amenajate după nevoile acestora. 

O importanță mare o are creșterea acestora în condiții bune, fără a fi chinuite. Trebuie să le asiguri hrana necesară, iar asta se poate face fie prin colaborarea cu fermieri care cultivă diferite plante necesare, fie prin extinderea afacerii tale și în domeniul cultivării plantelor. În acest fel vei avea o afacere sustenabilă. 

Indiferent ce tip de fermă vei alege este important să îți găsești piață de desfacere pentru produsele obținute, fie că vorbim despre lapte, ouă, carne sau chiar lână. Este important ca toate procesele să respecte normele sanitar veterinare pentru a avea produse de calitate și fără să apară probleme de genul infestării cu diferite boli sau paraziți. 

În acest sens se fac anumite tratamente animalelor și se efectuează teste de verificare pe produsele obținute. Munca la fermă nu este una ușoară, însă cu ajutorul uneltelor și mașinilor din ziua de azi, poate fi chiar plăcută, iar satisfacția muncii tale va fi pe măsură.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa