Love21 Lifestyle 7 produse indispensabile pentru crearea unui machiaj ca la salon

7 produse indispensabile pentru crearea unui machiaj ca la salon

de Love21

Un machiaj reușit îți va scoate în evidență feminitatea. Fie că preferi tipurile de machiaj naturale sau pe cele stridente, un lucru e cert – ai nevoie de produsele potrivite pentru obținerea rezultatului dorit. 

Partea bună e că nu este dificil să-ți creezi o mică trusă cu toate lucrurile de care ai nevoie, cum ar fi un fond de ten sau pensule machiaj. Important este să știi ce ți se potrivește și care sunt produsele esențiale de care ai nevoie. În acest articol vei găsi inspirația necesară pentru alegerea lor în mod corect. 

1. Fond de ten

Fondul de ten reprezintă unul dintre mijloacele esențiale în realizarea unui machiaj de calitate. Totuși, el trebuie ales în funcție de tipul și culoarea tenului tău. De exemplu, dacă ai un ten gras, ar fi bine să eviți un fond de ten pe baza pe ulei. Acesta nu va face decât să accentueze aspectul lucios al pielii. 

Optează, în schimb, pentru un fond de ten pe bază de apă sau silicon și care conține acid salicilic. Formula va ajuta la curățarea porilor și va oferi un efect de matifiere. 

2. Concealer 

Dacă te confrunți cu cearcăne, un concealer este de nelipsit din trusa ta de machiaj. Pe lângă acoperirea cearcănelor, un concealer te va ajuta și să maschezi petele pigmentare, coșurile sau alte imperfecțiuni ale tenului tău. 

3. Pudră de față

Fardul de obraz îți va accentua pomeții și trăsăturile feței. Dacă vrei o acoperire subtilă, ai grijă să nu încarci pensula cu foarte multă pudră înainte de aplicare. În schimb, dacă vrei să obții un look mai definit și îndrăzneț, va trebui să folosești o cantitate mai mare de pudră. Totul depinde de efectul dorit. 

5. Fard de ochi 

Cele mai citite articole

Folosit corect, fardul îți va scoate ochii în evidență. Prin urmare, nu ar trebui să-l eviți atunci când te machiezi. Mai ales că industria de înfrumusețare pune la dispoziție un sortiment bogat de palete în nuanțe versatile și care se potrivesc oricărei vârste. 

În funcție de tipul lor, fardurile pot fi aplicate uscate sau umede. Printr-o metodă de aplicare uscată vei obține un look natural, în timp ce o aplicare umedă va oferi pleoapelor tale o culoare mai intensă și o rezistență mai mare. În plus, va fi mai puțin probabil va fardul să se adune în pliurile pleoapelor. 

6. Rimel 

Tot la capitolul ochi, rimelul este piesa care completează machiajul. Acest produs cosmetic va da genelor tale aspectul dorit, dar și volumul de care ai nevoie. Dacă nu ești sigură care rimel e potrivit pentru tine, gândește-te la efectul pe care vrei să-l obții. 

Poate vrei ca genele tale să fie alungite sau poate vrei să obții un aspect curbat. Odată ce te-ai hotărât îți va fi mai ușor să alegi apoi periuța care să facă asta. 

7. Pensule 

Pentru aplicarea majorității fardurilor de mai sus, vei avea nevoie de pensulele potrivite. Acestea vor varia în funcție de produs. De exemplu, atunci când aplici fondul de ten îți va trebui o pensulă groasă. În schimb, pentru fardul de ochi vei avea nevoie de pensulă mică cu vârful rotunjit și peri deși. 

Nu e nevoie să mergi la salon pentru un machiaj reușit. Dacă ai produsele necesare și cunoști tehnicile, poți obține un rezultat excelent de una singură. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că achiziționezi produsele de mai sus în funcție de tipul de ten, dar și de machiajul pe care ți-l dorești – fie el unul natural sau strident. Următorul pas ar fi aplicarea acestora folosind pensule de calitate și, eventual, urmărind câteva instrucțiuni care te învață cum să faci asta corect.  

Sursă foto:unsplash.com

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa