Love21 IT&C Achizitionarea unui telefon second hand: iata numeroasele avantaje

Achizitionarea unui telefon second hand: iata numeroasele avantaje

de Love21

Oamenii cred adesea ca achizitionarea unui telefon la mana a doua este o idee foarte proasta, dar nu este chiar asa. Este adevarat ca gasirea unui smartphone second-hand bun poate fi dificila, trebuie sa ai rabdare, dar exista cateva lucruri care probabil te vor convinge ca ideea nu este deloc una rea.

Preturi excelente

Principalul motiv care determina oamenii sa cumpere telefoane Samsung second hand este, fara indoiala, posibilitatea de a economisi bani: preturile sunt mai interesante decat cele ale smartphone-urilor noi. Desigur, exista o gama larga de produse oferite, dar trebuie sa fiti foarte atenti sa nu va lasati influentati de preturile atractive, care, cel mai  adesea indica o lipsa de calitate.

Numerosi sunt utilizatorii de smartphone-uri care au tendinta de a se plictisi rapid de dispozitivele lor si de a le schimba in mod regulat. Prin urmare, poate fi util sa vindeti vechiul aparat in stare buna, deoarece acest lucru ajuta la amortizarea costului noului aparat.

Dupa un singur an, pretul unui telefon mobil din gama premium poate scadea cu pana la 50%, dar aceasta scadere ajunge cu usurinta la 75% sau 80% pe piata second-hand.

Posibilitatea de a schimba frecvent telefonul mobil

Cele mai citite articole

Daca investiti mai putin in achizitionarea unui smartphone, veti observa unele schimbari. Daca investitia este foarte mica, va puteti permite sa va schimbati dispozitivul in mod regulat. Bineinteles ca trebuie sa aveti grija de dispozitivul cumparat, altfel nu veti putea sa-l vindeti la un pret bun pe piata second-hand.

Utilizarea responsabila din punct de vedere social si ecologic

Interiorul smartphone-urilor noastre este alcatuit dintr-o multitudine de materiale diferite. Unele sunt comune (cum ar fi aluminiul si siliciul), altele, cum ar fi aurul sau argintul, se gasesc doar in anumite tari africane.

In urma cu cativa ani am inceput sa auzim de coltan (Colombite-Tantalite, mai exact). Este un metal care se gaseste in principal in Congo, intr-o zona care a cunoscut ani de zile razboiul civil. Vanzarea minereului a fost (si poate ca inca mai este) folosita pentru a finanta razboiul.

Cumparand un smartphone la mana a doua, veti reduce la minim impactul social si de mediu, stiind ca producatorii vor trebui sa produca un smartphone mai putin.

Este intotdeauna important sa verificati daca dispozitivul este in stare buna de functionare inainte de a lua decizia de a-l cumpara.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa