Love21 Sanatate Cat costa un test de sarcina

Cat costa un test de sarcina

de Love21

Testele de sarcina care se pot gasi la farmaciile din Romania sunt de trei tipuri: tip stilou, tip banda si tip caseta. Cel tip stilou seamana cu un instrument de scris – de aici si numele – pe care trebuie sa urinezi, ca apoi sa afli rezultatul testului. Pentru testul de sarcina tip banda ai nevoie de un recipient in care sa colectezi urina, apoi introduci betisorul pana la linia indicata si il lasi acolo timpul specificat de test.

In cazul testelor de tip caseta, lucrurile sunt un pic mai complicate: ai nevoie de un recipient curat, de unica folosinta, in care sa urinezi. Apoi, cu ajutorul pipetei incluse in cutia testului de sarcina iei cateva picaturi si le torni in spatiul special de colectare a lichidului.

Mai nou, cele mai multe teste de sarcina nu mai cer sa fie facute dimineata, ci le poti face in orice moment al zilei – prezenta hormonului hCG (gonadotrofina corionica umana). Cele mai usor de folosit sunt cele tip stilou, insa tot acestea se numara si printre cele mai costisitoare.

Indiferent de testul pe care il cumpareri, este foarte important sa il faci. Si sa il lasi cateva minute sa lucreze. Daca este negativ, incearca din nou peste cateva zile. Iar daca este pozitiv, sunt sanse mari sa fii insarcinata. Asteapta o zi sau doua si incearca din nou.

Barza Ultrasensibil – stilou, caseta sau banda    

Testul de sarcina Barza Ultrasensibil (stilou, caseta sau banda) este un test rapid care depisteaza prezenta hormonului hCG (GONADOTROPINA CORIONICA UMANA) in urina, inca din primele zile ale sarcinii. Testul poate fi utilizat cu 5 zile inainte de data probabila a urmatoarei menstuatii, in orice moment al zilei.

Testul are o acuratete de peste 99%, iar rezultatul este disponibil in 3 minute. Testul de tip stilou (Barza Jet) costa 14 lei in farmacii, tip caseta 8 lei, iar tip banda (Barza Strip) 7 lei.

Sure Check

Testul de sarcina inregistreaza HCG( Human Chorionic Gonadotropin), un hormon care este prezent in urina imediat dupa conceptie. In momentul in care 3-4 picaturi de urina intra in contact cu substanta activa pe care o contine caseta test, pe test apare o linie roz. Pretul la care il vei gasi in farmacii este intre 10 si 13 lei, depinzand de locul din care il cumperi.

Clearblue Compact sau Digital

Clearblue Compact are o precizie de peste 99%c and este utilizat din ziua in care este asteptata menstruatia. Pret de farmacie 32.00 lei.

 First response

First Response este cel mai sensibil test de sarcină. Iti spune mai devreme decat orice alt test de sarcina. Detecteaza prezenta hormonului de sarcina cu 6 zile inainte de ziua in care menstruatia intarzie (cu 5 zile inainte de ziua in care asteptati menstruatia). De exemplu, daca asteptati menstruatia pe 21 a lunii puteti sa faceti testul cu data de 16 a lunii. Pret de farmacie 17.00 lei.

Hyllan – banda, stilou sau caseta 

Testul este doar pentru diagnosticare in vitro. Nu este pentru uz intern. Pretul porneste de la 8.00 lei, depinzand de farmacia de la care il cumperi.

Viola, Care

Diagnostica cu determinarea saptamanii si detectare din a 8-a zi. Detectare devreme si determinarea saptamanii. Poate fi utilizat inainte de data la care ar fi trebuit sa inceapa menstruatia. Pretul este de 29.00 lei 2 bucati, daca este achizitionat de pe magazinele online.

Minut

Cele mai citite articole

Testul poate fi facut in orice perioada a zilei. Acest test poate detecta in urina concentratii mici de numai 20mlU/ml. Rezultatul testului trebuie corelat cu un control la medicul de specialitate. Minut vine in toate cele trei forme – tip stilou, la pretul de 8 lei, tip banda, la 4 lei si tip caseta la 5 lei. Minut, ca si testul Sure Check, identifica hormonul hCG.

Ferlidona tip stilou

Test de sarcina tip stilou Ferlidona – Este un dispozitiv medical cu capac de protectie pentru depistarea precoce a sarcinii. Testul de sarcina Ferlidona identifica valoarea HCG (hormonul specific sarcinii) cu exactitate de 99% dovedita in studii clinice, inca din prima zi a intarizerii menstruatiei. Usor de folosit si cu o sensibilitate mai mare decat a altor teste, nu necesita colectarea urinei, se poate utiliza in jetul urina. Pretul de farmacie porneste de la 9.50 lei, in functie de farmacia de la care il cumperi.  

Fildas, test sarcina tip caseta sau stilou

Testul de sarcina modern iti asigura un raspuns precis, oricand ai nevoie de certitudini. Afisarea rezultatului se face rapid. Pretul poate porni de la 8.00, in functie de locul de unde e achizitionat.

Blue Cross – test de sarcina Surecheck Streamer Blue Cross

La Surecheck caseta, aparitia rezultatului pozitiv dupa expirarea timpului de 10 minute nu este valabila. La Surecheck Streamer, noul test din categoria stilou, timpul de citire a rezultatului este de 30 minute, adica putin mai mare. Dupa acest interval de timp rezultatul nu mai este bun. Pretul e de 24.00 lei daca este achizitionate de pe magazinele online.

One Test – tip caseta si tip stilou

Ambele identifica hormonul hCG in probele de urina. Cel tip caseta se gaseste la pretul de 10 lei, in timp ce One Test stilou poate fi cumparat la 15 lei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa