Pulverizatorul agricol este un echipament folosit pentru a proteja plantele impotriva bolilor, daunatorilor precum si pentru a le fertiliza. Acesta este construit dintr-o structura metalica sau un suport care sustine un rezervor. Acesta pulverizeaza produsele printr-un sistem format dintr-o pompa, o bara si duze.
Actualmente, exista trei tipuri de pulverizatoare pe piata:
- Pulverizatoare de tip rucsac, cele mai mici si cele mai versatile de pe piata si totodata cele mai precise din toate modelele existente de pulverizatoare;
- Pulverizatoare de tip spot, cu alte cuvinte pulverizatoare la fata locului, dotate cu duze de mici dimensiuni, atasate cel mai adesea la vehiculele utilitare;
- Pulverizatoare atasabile unui ATV care dispun de cea mai mare manevrabilitate dintre toate modelele.
Inainte de a alege astfel de utilaje agricole trebuie sa se cunoasca mai multe detalii, detalii regasite mai jos.
Un pulverizator agricol este un echipament esential pentru agricultori. Indiferent de modelul ales, pulverizatorul are intotdeauna un rezervor, care serveste drept recipient pentru produsul care urmeaza sa fie imprastiat sau difuzat. Produsul care urmeaza sa fie pulverizat este turnat in rezervor, care este in permanenta in miscare datorita unui agitator, pentru a impiedica reziduurile sa se depuna si sa impiedice buna functionare a pulverizatorului.
Cele mai citite articole
Pompa este cea care va pune produsul sub presiune: presiunea este reglabila si reglementata datorita regulatorului de presiune si poate fi controlata prin intermediul unui manometru.
Pentru a optimiza pulverizarea, trebuie efectuate numeroase ajustari si setari in conformitate cu regulile de functionare: alegerea duzelor de pulverizare este foarte importanta in acest sens, tinand cont de faptul ca este, de asemenea, esential sa fim foarte vigilenti cu privire la impactul produselor asupra mediului si asupra sanatatii persoanei care pulverizeaza.
Cum poate fi influentata pulverizarea?
Conditiile meteorologice sunt deosebit de importante atunci cand se pulverizeaza: un vant prea puternic poate provoca o deriva in afara campului. In acest sens, reglementarile interzic pulverizarea agricola atunci cand vantul sufla cu mai mult de 19 km/ora. In plus, daca vremea din ziua respectiva conteaza, la fel de mult conteaza si vremea din zilele urmatoare! Intr-adevar, daca ploua, scurgerile sunt de natura sa compromita eficacitatea operatiunii.
Un pulverizator agricol este util deoarece are grija de mediul inconjurator datorita metodei pozitie si orientare fixa, totodata ii scuteste si pe fermieri de inhalarea substantelor chimice. Dau dovada de o eficacitate inalta datorita faptului ca duzele dronei agricole de pulverizare se afla sub una dintre elicele aparatului, iar substanta chimica poate fi pulverizata direct pe toata inaltimea plantelor.