Love21 Lifestyle Cele mai bune ceasuri pentru exploratori

Cele mai bune ceasuri pentru exploratori

de Love21

Termenul de „g-shock ceasuri” a devenit unul definitoriu pentru brandul Casio.

G-shock a apărut  pentru a spulbera părerea că orice tip de ceas este prin definiție un obiect foarte fragil, ce trebuie manevrat cu grijă și ferit de căderi de la mai mică sau de la mai mare înălțime.

Cum au apărut ceasurile Casio G-shock

Totul s-a schimbat radical în percepția purtătorilor de ceasuri în clipa în care un angajat de la Casio a decis că ar fi interesant ca să inventeze un ceas „mai altfel” decât toate cele de până atunci: mai precis să nu se rupă chiar dacă va cădea de la înălțime sau va suferi diverse alte șocuri.

Inginerul Kikuo Ibe este părintele acestor tipuri de ceasuri, iar povestea realizării lor este una foarte interesantă: într-o zi se uita la copiii ce se jucau într-un parc și a avut un moment de revelație. Brusc și-a dat seama că impactul cu solul al unei mingi de cauciuc nu are niciun efect înăuntrul acesteia. Pe baza acestei observații, echipa de design a dezvoltat un ceas cu o structură tubulară și un modul plutitor înăuntru.

S-a demonstrat astfel că întotdeauna soluțiile la problemele dificile sunt de fapt mai simple decât am putea să credem. Pur și simplu trebuie să ne folosim gândirea laterală, să le privim dintr-o nouă perspectivă.

Așa se face că idei cu adevărat originale precum: o structură  „cu goluri”, o carcasa protectoare specială și un materialul capabil ca să absoarbă șocurile, cu scopul declarat de a proteja componentele delicate, stau la baza tehnologiei G-SHOCK.

Cel mai bun ceas pentru bărbații sportivi și temerari

Primul G-Shock Casio, modelul de ceas DW5000, s-a fost lansat în 1983. Persoanele tinere, foarte active, l-au primit cu entuziasm și din acel moment aceste obiecte de măsurat timpul au devenit mai rezistente ca niciodată.

Utilitatea unui asemenea ceas nu mai trebuie să fie explicată. Este grozav să nu mai fii nevoit ca să îl scoți de la mână când practici sporturi extreme, de exemplu.

Modelele de astfel de ceasuri Casio s-au diversificat considerabil în deceniile ce au urmat, ele fiind purtate deopotrivă de către bărbații tineri, dar și de către cei maturi, deoarece le reflectă personalitatea puternică care pare să spună că singura limită pe care o cunosc e cerul.

În magazinele de ceasuri tradiționale sau online se găsesc acum atât ceasuri casual, pentru purtat zilnic, dar și ceasuri g-shock sport, cu performanțe deosebite pentru persoanele ce iubesc sportul și aventura.

Modelele scumpe au tot felul de funcții speciale care ajung uneori ca să le îndepărteze mult de la ideea clasică de obiect care e destinat doar de a măsura timpul. Pur și simplu ele au devenit niște gadgeturi complexe, care le oferă utilizatorilor tot felul de informații ce le-ar putea fi de folos în anumite conjuncturi.

Astfel, unele modele sunt dotate cu senzori extrem de mici și foarte sensibili care pot să măsoare cu maximă fidelitate: punctele cardinale, altitudinea, adâncimea și presiunea atmosferică, temperatura și chiar să dea alarma dacă apar niște schimbări bruște ale condițiilor meteorologice.

În aceste condiții nu e de mirare că astfel de ceasuri cu g-shock Casio sunt preferate de exploratori de toate felurile.  Nu ne-ar mira ca în viitorul nu prea îndepărtat ele să fie luate chiar și în călătoriile cu echipaj uman către planeta Marte. Și poate chiar mai departe de atât!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa