Love21 Relatii Relatiile online – Ce trebuie sa stii despre ele

Relatiile online – Ce trebuie sa stii despre ele

de Love21

Depinde din ce unghi le privesti, dar haideti sa le privim din simplul unghi online…Majoritatea oamenilor se intalnesc cu ceilalti semnificativi prin intermediul cercurilor sociale sau la serviciu/scoala. Cu toate acestea, tot mai multi oameni trec la metode mai puțin traditionale, cum ar fi si relatiile online.

Dating-ul online este foarte popular. Utilizarea internetului este foarte populara. Un sondaj efectuat in 2013 a constatat ca 77% dintre oameni au considerat ca este „foarte important” sa aiba in permanenta setat pe smartphone-uri datingul online..

Stigmatizarea relatiilor online s-a diminuat considerabil in ultimul deceniu. Din ce in ce mai multi dintre noi insistam sa externalizam povestile noastre de dragoste pe foi de calcul si algoritmi. Potrivit Centrului de Cercetare Pew, majoritatea covarsitoare a americanilor sugereaza că dating-ul online este o modalitate buna de a intalni oameni interesanti. Mai mult de 15% dintre adulti spun ca au folosit fie aplicatii mobile pentru dating, fie un site de dating online cel putin o data in trecut. Serviciile de dating online sunt acum cea de-a doua modalitate cea mai populara de a va intalni cu un partener.

Popularitatea relatiilor online se datoreaza mai multor lucruri, dar un factor major e timpul. Dating-ul online reprezinta o solutie eficienta pentru o problema in fond si la urma urmei, dupa cum spun specialistii.

Relatiile online – Pro

Sunt o metoda buna pentru persoanele introvertite, care nu stau prea bine la capitolul comunicare si care nici nu prea au multa incredere in sine.

Specialistii spun ca, intr-o relatie inceputa pe internet, partenerii sunt mai deschisi la dialog si astfel indraznesc sa-si adreseze intrebări pe care nu au poate curajul sa le rosteasca in timpul unei intalniri reale. Persoanele care aleg sa-si gaseasca jumatatea in mediul online devin mai curajoase sau indraznete. Mediul virtual le schimba: siguranta pe care o ofera mediul de acasa si ascunderea in spatele monitorului determina la a indrazni sa faca primul pas.

Relatiile online – Contra

Dating-ul online face lucrurile mai simple si mai complicate, in acelasi timp. Mai simple, pentru ca optiunile de a cunoaste pe cineva sunt aproape nelimitate si nu mai tin cont de barierele geografice, inerente in viata reala. Mai complicate, din mai multe motive: in primul rand, cele care tin de interactiunea umana. Comunicarea online este o copie imperfecta a celei fata in fata, dar, pe aceasta tema, psihologii sunt cei indreptatiti sa iși dea cu parerea.

Cel mai important și periculos aspect în comunicarea online este ca lucrurile nu sunt neapărat ce par a fi – la modul mult mai puțin subtil decat in realitate. Mai exact, în spatele unui cont se poate ascunde cineva care nu are nimic în comun cu poza de profil, iar uneori nu este o persoan de acelasi sex. Din fericire, lucrurile nu sunt grave intotdeauna, dar ideea ramane valabila.

Sfaturi  

Din afara e usor sa privesti lucrurile cu neincredere si sa remarci elementele suspecte, dar cu siguranta nu mai este la fel de simplu cand esti implicat direct. In relatiile interumane, ca si in modul in care filtram alte informații din exterior, alegem sa credem doar ceea ce vrem, doar lucrurile care ne confirma prejudecatile, iar pe cele contrare le evitam.

Cele mai citite articole

Prin urmare, nu doar persoanele lipsite de educatie cad victime unor astfel de scheme. Elemente suspecte care ar trebui sa ridice semne de întrebare, aici se pot încadra și cererile de prietenie, venite din partea unor persoane cu care nu ai prieteni comuni, pe rețelele de socializare.

Apoi, un subiect sensibil: webcam-ul. Avand in vedere ca multi infractori cibernetici si-au șantajat victimele pe baza unor fotografii sau filmulete compromitatoare, nu este o idee buna folosirea camerei intr-un context care te-ar deranja daca ar deveni public, cu o persoana pe care inca nu ai intalnit-o in viata reala.

Relatiile dintre oameni au prea multe valente ca sa fie incadrate in alb si negru, iar mediul online, plin de pericole, prin definitie, nu face lucrurile mai simple. Daca iti asumi riscul unui inceput virtual e important sa ai in minte ideea ca Internetul nu uită nimic, iar informațiile personale, trimise chiar si in mesaje private, nu mai pot fi luate inapoi.

Nu in ultimul rand, relatiile virtuale pot oferi mai multa mobilitate pentru imaginatie si comunicare, fara sa fim nevoiti sa ne deplasam. Deci putem castiga timp, experiente, informatii, putem cunoaste persoane noi pe care altfel nu le-am putea descoperi.

Ce trebuie să ştii, insa, e ca exista si site-uri care:

-conţin informatii incorecte, fapte care nu sunt verificate şi multe mituri prezentate ca fiind realitate;

-oferă sfaturi care ti se pot părea bune, dar in realitate nu stii exact cum sunt;

-prezintă imagini pornografice fara ca tu sa fi solicitat acest lucru;

In ciuda faptului ca relatiile pe internet nu sunt vazute cu ochi buni, numarul site-urilor de dating este in continua crestere si tot mai multe persoane isi gasesc jumătatea in mediul online. Media de varsta a persoanelor inscrise pe astfel de site-uri este cuprinsa intre 24 si 35 de ani, insa nici persoanele de varsta mijlocie nu stau mai rau la acest capitol si numarul lor este in continua crestere. Conform dailymail.co.uk o relatie inceputa in mediul virtual prezinta un risc cu 25 % mai mic de a se desparti, in comparatie cu relatiile persoanelor care nu recurg la astfel de intalniri.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa