Love21 Curiozitati Centrală termică pe gaz – o variantă mult mai avantajoasă de încălzire a locuinţei comparativ cu centrala electrică

Centrală termică pe gaz – o variantă mult mai avantajoasă de încălzire a locuinţei comparativ cu centrala electrică

de Love21

Alegerea unei centrale termice pe gaz în defavoarea oricărei alte metode de încălzire a locuinţei, fie că este vorba de mediul urban sau rural este foarte avantajoasă din foarte multe de vedere, mai ales dacă există posibilitatea de racordare la reţeaua de gaze naturale. Centrala termică pe gaz este mult mai convenabilă pe suprafeţe mari, iar investiţia se amortizează în doar câţiva ani.

De ce să alegi centrală termică pe gaz pentru încălzirea locuinţei tale?

Centrala termică pe gaz este o modalitate de încălzire a locuinţei foarte eficientă, avantajoasă din punct de vedere al consumului şi uşor de controlat, fiind şi ecologică. Aceasta modalitate de încălzire a devenit preferată de o jumătate de secol atât în România, cât şi în restul lumii unde există o climă temperată. 

Principala nelămurire a consumatorilor care doresc să îşi instaleze o centrală în locuinţa este legată de întrebarea centrala electrica vs. centrala termica pe gaz astfel încât utilizatorii să se bucure de confort, de o temperatură constantă la standardul OMS păstrată şi de beneficii pentru sănătate.

Centrala termică pe gaz este varianta preferată de către cei ce locuiesc atât în mediul rural, cât şi în mediul urban şi au posibilitatea racordării la sistemul de gaze naturale. Aceasta centrală este ideală pentru încălzirea locuinţei şi pentru apă caldă menajera necesară pentru toţi locatarii. Centrala termică pe gaz este o soluţie perfectă pentru locuinţele care au o suprafaţă mare, sistemul funcţionând simplu şi fără defecţiuni o perioadă îndelungată de timp.

Cele mai citite articole

Trebuie menţionat faptul că instalarea centralei termice pe gaz este mult mai greoaie, mai dificilă, fiind un proces mai complex pentru că implică un coş special pentru eliminarea gazelor. Montarea acestei centrale va fi mai scumpă comparativ cu montarea centralei electrice, iar gazul este ieftin şi convenabil. Concret, centrala termică pe gaz are următoarele avantaje:

  • este extrem de convenabilă;
  • este o modalitate de încălzire eficientă;
  • permite controlul temperaturii cu ajutorul termostatului;
  • presupune costuri mici de exploatare şi de întreţinere;
  • are un consum redus;
  • are o durată de viaţă mare;
  • este uşor de întreţinut;
  • se pretează suprafeţelor mari.

Pe de altă parte, centrală termică pe gaz este costisitoare din punct de vedere al instalării şi nu reprezintă o sursă de energie verde.

Ce se poate spune despre centrală electrică?

Centrala electrică este o variantă de încălzire rapidă şi eficientă mai ales în garsoniere şi în apartamente mici, în care fiecare kw este transformat în căldura astfel încât să nu se piardă nimic şi să poată fi instalată rapid şi facil. Cel mai important lucru de reţinut este că, pentru centralele electrice, puterea obţinută va fi egală cu cea declarată de producător.

Centrala electrică încălzeşte casa în siguranţă, fiind ideală în spaţiile mici cu un necesar termic redus, costurile iniţiale de instalare sunt foarte mici. În plus, centrală electrică este destul de silenţioasă, locuinţa încălzindu-se în câteva minute de la pornirea sistemului indiferent de temperatura de afară. Consumul centralei electrice este foarte mare, însă reprezintă o variantă sigură pentru copii şi vârstnici şi nu necesită revizii frecvente.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa