Love21 Curiozitati 6 beneficii pe care vi le oferă tâmplăria din aluminiu

6 beneficii pe care vi le oferă tâmplăria din aluminiu

de Love21

Ai nevoie de ferestre noi pentru locuința voastră sau pentru clădirea de birouri? Este important să luați în considerare toate opțiunile dvs. înainte de a decide asupra noilor ferestre. În zilele noastre, există o varietate de materiale excelente care sunt utilizate în mod obișnuit pentru tâmplăria ferestrelor: lemnul, PVC-ul, aluminiul.

În funcție de arhitectura și designul clădirii trebuie să faceți cea mai bună alegere. Dacă decideți să alegeți ferestre cu tamplarie aluminiu, trebui să știți că luați o decizie fantastică! Iată 6 motive:

  1. Stil contemporan și atrăgător

Ceea ce este întotdeauna garantat atunci când optați pentru instalarea ferestrelor din aluminiu, este estetica atractivă pe care o transmite, probabil datorită liniilor curate și cadrelor minimaliste. Astfel de caracteristici fac din ferestrele din aluminiu o alegere perfectă pentru proprietățile contemporane și construcțiile înalte, dar stilul elegant al acestor ferestre se poate adapta și la casele de epocă.

2. Nuanțe diferite și foarte rezistente

În comparație cu tâmplăria PVC colorată, procesul de acoperire cu strat de culoare al tâmplăriei din aluminiu este mult mai eficient și mai fiabil. Este vorba despre un proces de colorare disponibil exclusiv pentru ferestrele din aluminiu și face ca oricare dintre cele peste 100 de tonuri de culoare aflate în gama marilor producători să fie vie și diferită pentru a ajuta constructorii să satisfacă gusturile clienților.

3. Rezistente dar ușoare 

Cele mai citite articole

Prin natura sa, aluminiul are un raport rezistență / greutate foarte ridicat. Aceasta înseamnă că este nevoie de mai puțin aluminiu pentru a susține mai multe geamuri în comparație cu materialele alternative pentru realizarea tâmplăriei ferestrelor. Stilul contemporan al ferestrelor este menținut cu succes, cu rame mai puțin voluminoase și suprafețe de sticlă mai generoase.

4. Nivel înalt de izolare

Ferestrele din aluminiu au câștigat o reputație bună pentru că asigură o excelentă izolație termică, ceea ce înseamnă că este necesară mai puțină energie pentru încălzirea locuinței. Acest lucru se datorează cel mai adesea capacității ferestrelor din aluminiu de a integra unele elemente de izolație extrem de fine design subtile, cum ar fi o barieră termică din poliamidă.

5. Potrivite pentru clădiri rezidențiale și comerciale

Alegând să instalezi ferestrelor cu tâmplăria din aluminiu înseamnă o mai mare deschidere către clienți, atât către cei din sectorul rezidențial cât și către cei din sectorul comercial. Aluminiul este materialul preferat pentru ferestrele apartamentelor înalte, ale noilor dezvoltări imobiliare și a caselor moderne datorită cadrelor lor minimaliste și versatilității lor.

6. Reciclabile

Aluminiul este unul dintre cele mai ușor de reciclat metal, făcându-l alegerea cea mai potrivită pentru oricine dorește să fie mai ecologic și să-și reducă amprenta de carbon. Reciclarea aluminiului consumă doar 5%-8% din energia necesară extragerii sale din minereu – un proces complicat, relativ costisitor și care consumă cantități enorme de energie electrică. 

Ca să vă faceți o idee, marii producători de aluminiu își amplasează uzinele în țări unde energia electrică este în cea mai mare parte produsă în hidrocentrale, precum Brazilia, altfel costurile de producție ar fi prea mari.Aluminiul este, de asemenea, unul dintre puținele materiale pentru care costurile de reciclare sunt depășite de prețul de vânzare al produsului reciclat – la fel ca și oțelul și cuprul.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa