Love21 Diverse Cine si cand a inventat videochat-ul

Cine si cand a inventat videochat-ul

de Love21

Modul in care a evoluat videochat-ul in Romania a facut presa din tari in care aceasta industrie a fost demult inventata sa isi indrepte atentia catre tara noastra. Publicatii importante din lume au realizat reportaje ample, incercand sa descopere ce sta in spatele succesului studiourilor de videochat din Romania care ajung sa castige sume astronomice. Un „model” din Romania poate ajunge sa castige intre 20.000 de dolari si 50.000 de dolari pe luna. In comparatie, presedintele Statelor Unite are un salariu de 33.000 de dolari pe luna. 

Potrivit studiilor realizate, alegerea profesiei de model pentru videochat a devenit o optiune pentru tot mai multe romance, fie la varsta adolescentei, fie dupa absolvirea facultatii.

Unul dintre motivele pentru care acest gen de afacere isi gaseste tot mai multi adepti este faptul ca Romania este a doua cea mai saraca tara din Europa. De asemenea, potrivit Eurostat, Romania are cea mai mare rata a mamelor adolescente din UE. Reportajele realizate de presa straina amintesc si despre recentul referendum aprobat de Parlamentul Romaniei, pentru a redefini in constitutie termenul de „casatorie”. Tinand cont de toate aceste fapte, poate nu este o surpriza atat de mare ca multe femei tinere sunt interesate de angajari la videochat, alegand sa lucreze in studiourile specializate.

Cele mai citite articole

De unde a inceput totul

Chiar daca toata lumea stie astazi ce inseamna un studio de videochat, putin stiu de unde a pornit aceasta nebunie. In anul 1996, o fata de 19 ani, Jennifer Ringley, din Pennsylvania, a inceput sa foloseasca intr-un mod nou camera video de pe computerul amplasat in camera sa de camin din facultate. Daca pana atunci camerele web care transmiteau live se limitau doar la imagini statice, Jennifer avea sa revolutioneze lumea. Ea a transmis live pe Internet,  o data la 15 minute, momente banale din existenta ei, inclusiv momente in care facea sex sau se masturba, citea o carte sau se uita pe pereti. A fost o noua utilizare a Internetului in 1996 si unii spectatori erau interesati de implicatiile sale sociologice, in timp ce altii o urmareau pentru a se excita. Site-ul JenniCam a provocat noi concepte in media, asa cum ar fi aparitia reality-show-urilor de televiziune, precum Big Brother.

Doi ani mai tarziu, in 1998, Jennifer Ringley a devenit atat de faimoasa incat a fost invitata in emisiunea lui David Letterman, intrand pe scena dupa actorul Samuel L. Jackson. Jennifer a fost prima vedeta de videochat a tuturor timpurilor. A inceput sa transmita pe Internet tot mai des si sa ii taxeze pe cei care voiau sa o urmareasca live pe Internet, prin intermediul serviciului PayPal, pentru acces premium.

Apoi, Jennifer Ringley a deconectat JenniCam si a intrat in anonimat dupa terminarea unei relatii controversate pe care o expunea publicului prin intermediul camerei web. Jennifer a revenit la viata ei normala, nu are nici un cont pe retelele de social media.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa