Hidroforul este un element important pentru cei care locuiesc la curte sau in zone unde nu exista posibilitatea de conectare la canalizare. Hidroforul va alimenta casa cu apa curenta, care va fi ulterior folosita la treburile casnice sau la gradinarit. Oferta de hidrofor de la MagTerm include produse de buna calitate, care pot fi folosite ca sisteme de alimentare cu apa a casei. Magazinul online MagTerm.ro pune la dispozitie clientilor hidrofoare de inox, cu ejector, cu aspiratie dubla, de adancime, pentru alimentarea cu apa din fantani sau din puturi, la cele mai accesibile preturi.
Cum functioneaza hidroforul
Hidroforul trebuie sa fie silentios si rezistent la coroziune. Este un dispozitiv care dispune de o pompa din inox prin care este pompata apa la presiunea dorita, dar si dintr-un mecanism de extragere si filtrare a apei. Hidroforul functioneaza corect daca pompa porneste si functioneaza indelung si nu se opreste de mai multe ori intr-un interval scurt.
La achizitionarea unui hidrofor, cumparatorii trebuie sa fie atenti la marimea acestuia, in functie de numarul de consumatori, la consumul de apa, la adancimea de aspiratie, dar si la alte criterii importante. Atunci cand activitatile gospodaresti si gradinaritul au nevoie de un ajutor suplimentar, alegerea unui hidrofor de calitate, care sa pompeze apa necesara bunei desfasurari ale activitatilor, este foarte importanta.
Criterii pe baza carora se alege hidroforul
Cele mai citite articole
Modul de functionare: hidroroful trebuie sa aiba un principiu de functionare relativ simplu, fiind necesara doar alimentarea la reteaua electrica, un motor puternic, care activeaza o pompa de mare capacitate, si un filtru care sa elimine impuritatile si corpurile straine din apa.
Tipul hidroforului: pe piata se gasesc mai multe modele de hidrofoare. Se poate vorbi, asadar, despre hidrofoare de suprafata, care extrag apa de la adancimi de pana la 7-8 metri, dar si despre hidrofoare de mare adancime, dotate cu pompe mai performante si motoare mai puternice, care pot extrage apa de la 8-9 metri adancime.
Pompa hidroforului: acest dispozitiv poate fi incadrat in doua mari categorii, in functie de metoda de aspirare: hidroforul cu pompa submersibila si hidroforul cu pompa de suprafata. Utilizatorul va lua cea mai buna decizie in acest sens, in functie de natura sursei de apa de la care se alimenteaza locuinta.
Performanta hidroforului: acest criteriu este dat de puterea acestui dispozitiv, exprimata in watti, de marimea dispozitivului, adaptata la numarul de utilizatori, de presiunea din interiorul hidroforului, dar si de optiunile suplimentare de pornire sau de oprire automata.
Mentenata hidroforului: hidroforul trebuie sa fie echipat in mod corespunzator si conectat in mod corect la reteaua de distributie din casa, pentru a da un randament maxim. Un hidrofor bun si montat conform instructiunilor nu se va defecta si nu va avea nevoie de mentenanta.
Achizitionarea unui hidrofor este, intr-adevar, o reala provocare pentru consumatorii casnici care isi doresc sa fie avantajati din toate punctele de vedere si sa faca o reala investitie, nu doar o achizitie pentru locuinta.