Love21 Diverse Cumpara bateria potrivita autoturismului tau dintr-un magazin online!

Cumpara bateria potrivita autoturismului tau dintr-un magazin online!

de Love21

Achizitionarea unei baterii auto online poate parea o decizie periculoasa pentru conducatorii auto care, pana nu demult, isi achizitionau orice piesa auto din magazinele de specialitate din orasul de resedinta. Insa, o data cu avansarea tehnologiei, acumulatorul auto, precum si orice alta piesa auto, poate fi comandat online, din oferta magazinului online Vrum Auto. Bateriile auto sunt originale, noi, performante si au o durata de viata de pana la 4-5 ani.

Cand este necesara inlocuirea bateriei auto?

Bateria auto este una dintre piesele cele mai importante de sub capota masinii. Acest dispozitiv produce si ofera curentul electric necesar pentru ca masina sa porneasca de pe loc. Insa, la fel ca orice alta piesa, bateria auto nu are o durata de viata nelimitata, aceasta fiind influentata deopotriva de factorii naturali si de modul de ingrijire. Rolul bateriei auto este de alimentare a electromotorului in faza de pornire, de filtrare a oscilatiilor de tensiune din sistemul electric si de alimentare a sistemelor electronice active permanent.

Bateria auto trebuie schimbata in urmatoarele situatii:

Daca masina nu mai porneste la primul contact sau porneste cu mare dificultate;

Daca bateria se descarca foarte repede;

Daca bateria auto este umflata sau martorul luminos din bord sta aprins si dupa ce autovehiculul este pornit;

Daca soferul simte un miros puternic de sulf.

Criterii de alegere a bateriei auto

Cele mai citite articole

Bateria auto se alege in functie de urmatoarele criterii:

Compatibilitatea cu autovehiculul: acest criteriu conditioneaza cumpararea bateriei, datele fiind inscrise in cartea tehnica a masinii si reprezentand dimensiunile si amperajul. Cea mai buna baterie auto este cea care se potriveste perfect autoturismului, nu o piesa sub necesitatile acestuia.

Dimensiuni: conducatorul auto poate afla dimensiunile specifice bateriei auto de la vechea baterie sau din manualul autoturismului. Este foarte importanta respectarea lungimii, latimii si a inaltimii acumulatorului pentru ca, in caz contrar, bateria nu se va potrivi si va trebui returnata.

Tip: pe piata exista doua mari tipuri de baterii auto – cele cu acid si bateriile alkaline. Bateriile auto alkaline se gasesc destul de rar, foarte populare fiind bateriile auto cu acid, care nu necesita mentenanta.

Data: cu cat este mai veche, cu atat eficienta bateriei auto scade in timp, de aceea este important ca proprietarii autoturismului sa cumpere o baterie cat mai noua cu putinta. Data producerii bateriei auto este usor de gasit pe codul inscriptionat, sub forma alaturarii unei litere cu o cifra, unde litera reprezinta luna, iar cifra reprezinta anul fabricatiei (exemplu C/6 inseamna ca bateria a fost produsa in martie, anul 2016).

Capacitatea: acest criteriu coincide cu posibilitatile de stocare de energie a produsului si se alege in functie de alternatorul masinii. Valoare este inscrisa pe acumulatorul vechi si trebuie sa coincida cu valoarea inscrisa pe acumulatorul nou, masurata in Ah, amperi pe ora.

Polaritatea: este foarte importanta respectarea polaritatii care indica pozitia bornelor.

Tensiunea: cea mai apreciata valoare a tensiunii, de catre soferi la scara larga, este cea de 12 V, insa proprietarii de SUV-uri sau conducatorii de camioane au nevoie de baterii auto de 24 V

Garantia: nu in ultimul rand, bateria auto achizitionata trebuie sa beneficieze de garantie.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa