Love21 Curiozitati Cuplurile pot incerca ce e mai bine pentru ele

Cuplurile pot incerca ce e mai bine pentru ele

de Love21

Uneori, femeile preferă mai multă lubrifiere decât oferă corpurile lor. Cel putin aceasta subliniaza International Society For Sexual Medicine. Alegerea unui lubrifiant reprezinta o decizie personala.

Adevarul este ca sexul nu este intotdeauna la fel de romantic cum pare in blockbuster-urile preferate sau pe TV. Uneori este necoordonat, inconfortabil și ar putea fi folosit ceva lubrifiant pentru a-și alinia lucrurile, dupa cum scrie, cu umor, Askmen.   Există mai multe tipuri de lubrifianți, fiecare cu avantaje și dezavantaje. Lubrifianții pe bază de apă sunt de obicei ieftini și ușor de găsit, dupa cum adauga institutia sus mentionata.  Lubrifianții pe bază de silicon tind să dureze mai mult decât lubrifianții pe bază de apă. Cu toate acestea, nu se spala ușor și irită unele femei. Este important să rețineți că lubrifianții pe bază de apă și silicon pot conține glicerină, care poate duce la inflamații și infecții. Lubrifianții pe bază de ulei trebuie utilizați cu prudență. Lubrifianții pe bază de petrol, cum ar fi cei fabricati din jeleu de petrol, ulei mineral sau ulei pentru bebeluși, provoacă iritare sau inflamație pentru unele femei.

Cele mai citite articole

Cuplurile pot încerca diferite tipuri de lubrifianti pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru ele. Dacă un lubrifiant determină o iritare sau o reacție alergică, cuplul trebuie să incerce un alt tip. Un medic sau un terapeut poate oferi îndrumare, dacă este necesar.

Potrivit sexologului Carol Queen, există unele detalii despre lubrifianţi şi compoziţia acestora, înainte de a-i cumpăra:

  1. Lubrifianţii cu arome: unele persoane care folosesc lubrifianţi cu arome, însă uită să ia în calcul alergiile. „Cei alergici la căpşuni, de exemplu, ar trebui să evite lubrifianţii cu gust de căpşuni. În cazul în care aromele sunt artificiale, nu exista riscuri”, explică Queen.
  2. Lubrifianţii cu glicerină: conţin zahar, iar acest ingredient poate destabiliza flora vaginală a unor femei. „La unele femei pot apărea iritaţii sau chiar infecţii bacteriene”, adaugă Queen.
  3. Lubrifianţii calzi sau reci: acest tip de lubrifianţi conţine o doză mare de glicerină. “Mulţi oameni sunt încântaţi de efectele acestor lubrifianţi şi îi folosesc în general în stimulările manuale”, mai spune sexologul.
  4. Lubrifianţi cu extrasenzaţii: nu sunt tocmai lubrifianţi, ci creme sau geluri. “Conţin uleiuri mentolate sau alte substanţe menite să suprastimuleze zona vizată. Inconvenientul pentru aceste produse este că se îndepărtează greu, în cazul în care intensitatea senzaţiilor este prea mare”, conchide Carol Queen.

Tot potrivit parerii sexologilor, chiar dacă considerati ca viata dumneavoastra sexuala e intr-o forma destul de buna, trebuie sa luati in considerare ca exista si avantajele introducerii unor „lucruri” care va pot ajuta, destresa si chiar amuza!

 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa