Love21 Curiozitati Cand putem da olita copilului si ce tipuri sunt disponibile pe piata?

Cand putem da olita copilului si ce tipuri sunt disponibile pe piata?

de Love21

E o problema delicata despre care multi parinti se feresc sa discute. E si o problema pe care copii cu greu o pot depasi si pot trece la un alt „nivel” doar cu ajutorul parintilor si chiar al unui psiholog. Despre ce vorbim? Da, ati ghicit, e vorba despre trecerea la olita si folosirea ei ori de cate ori cel mic vrea sa mearga la baie.

Nu e o varsta standard de la care copilul trebuie sa foloseasca olita, in trecut deja la sase luni mergea utilizata olita, copilul se invata rapid cu plasticul si cu funduletul in pozitia sezut. Depinde mult de copil, de cum l-au pregatit parintii pentru olita, de dezvoltarea lui, de cat de „atasat” se simte de olita lui cea noua.

Ca sa le placa celor mici si sa se aseze confortabil pe olita cand au de facut nr. 1 si nr. 2 olita trebuie sa fie colorata, poate sa aiba o anumita forma draguta, sa nu aiba marginile prea ascutite, taioase, sa nu fie prea mare, prea mica. Pe piata sunt o multime de modele, cateva dintre ele le puteti comanda si de la RiciPici la preturi bune.

Cele mai citite articole

Sunt de pilda olietele clasice, dintr-un plastic cam dur, continutul se arunca la toaleta dupa ce e folosita si se curata usor. Acest tip de olite sunt cam plictisitoare, mai ales daca cel mic face nr. 2 si e si putin constipat, deci dureaza ceva pana cand termina.

Cel mic trebuie sa se obisnuiasca sa nu se ridice pana ce nu a terminat totul si sa astepte adultul fara sa faca mizerie in jurul olitei. Mai avem olitele accesorizate, cu melodie, cu jucarii ca sa treaca timpul mai usor cand cel mic vrea sa faca nr. 2. Copiii pot merge la cumparaturi cu parintii sau se pot uita cu ei online pe ofertele RiciPici si isi pot alege modelul si culoarea.

Mergand si mai departe cu ideile nastrusnice pentru olite confortabile putem cumpara si olita 3 in 1, are si reductor pentru vasul WC, cand trece la acest nivel, dar si scaunel, cand micutul vrea sa deseneze sau sa faca altceva. Pentru baitei se poate comanda si pisoar de montat pe perete ca sa nu mai fac stand in picioare nr. 1 in olita si sa aiba loc si „accidente” mai mereu.

Aici problema e ca micutul trebuie sa se obisnuiasca si cu nr. 2 la olita sau la WC. Mai sunt si olitele pentru calatoarii cu pungi de unica folosinta, unde se aduna nr. 1 si nr. 2 si se arunca imediat dupa folosire, oriunde e nevoie urgenta de olita.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa