Love21 Relatii Relatii de iubire la distanta

Relatii de iubire la distanta

de Love21

Astazi, relatia la distanta nu mai constituie o raritate. Ea poate fi sustinuta la telefon, pe Internet, prin scrisori. Pentru unii, relatia la distanta isi are chiar un farmec cu totul apart.

Totusi exista cate lucruri care trebuie luate in seama. In primul rand, in majoritatea cazurilor comunicarea la distanta se poate deteriora, daca nu sunteti atenti. Din diverse motive. Se spune ca niciodata indoiala nu apasa asa greu, ca de la distanta. Si mai stiti cum se spune: „ochii care nu se vad, se uita” (chiar daca  continuarea este „dar nu si ai mei”).

Alteori, relatiile de iubire la distanta, lasand mult loc perceptiilor deformate de propriile idealuri despre celalalt, pot face ca, la confruntarea cu realitatea, respectiv intalnirea cu celalalt, sa se declanseze o surprinzatoare dezamagire.

Dupa cum spun majoritatea psihologilor in ceea ce priveste relatiile de iubire la distanta, brat la brat iti faci mai multe planuri de viitor, decat de la distanta. De aceea e bine ca planurile de la distanta, chiar daca le faci, sa crezi in ele. Nu putem totusi sa nu recunoastem ca, neavand partenerul aproape, vom fi mereu tentati sa proiectam trasaturi si calitati pe care noi ni le dorim si sa ne lasam purtati de mirajul propriei imaginatii. De multe ori, facem acest lucru la inceputul unei relatii. Fie ca ne indragostim pe internet sau de cineva care locuieste intr-un alt oras, aceste experiente ne pot ajuta sa ne descoperim pe noi insine mai mult. In plus, noua tehnologie incurajeaza acest trend. “E-mail-ul, SMS-urile sau Skype-ul permit conexiunea permanenta, asa ca distanta nu mai e o problema atat de mare ca inainte”, spune Diana Kirschner, autoarea cartii “Love in 90 Days”. “Dar poate fi extrem de dificil sa tineti flacara aprinsa daca nu luati in seama cateva indicii-cheie care sa va hraneasca legatura”.

Prin urmare trebuie sa fiti atenti la anumite lucruri.

Relatii de iubire la distanta – La ce trebuie sa fiti atenti 

De la distanta, oricat de frumoase ar fi vorbele, n-ai certitudinea ca partenerul (partenera) nu are si alte legaturi, tot la distanta, sau chiar de aproape, daca nu cumva aproape de tot!

Partenerul iti poate spune de la distanta orice si tu poti sa il crezi mereu, ceea ce nu e prea ok.

Relatia voastra este superba, dar devine insuportabila fara intalniri reale.

O asemenea relatie de iubire la distanta, daca este serioasa, necesita timp. Timp la Internet, timp pentru scrisori, pentru telefon, timp chiar si pentru meditat la problema persoanei aflate la distanta.

O relatie de iubire la distanta se poate transforma in una obositoare.

Natura n-a creat doi oameni identici, dar daca se plac atunci cand se privesc, diferentele de caracter se estompeaza prin imagini. In nicio alta imprejurare diferenta de carcater nu iese mai bine in evidenta, decat in cea de la distanta.

Cele mai citite articole

Nimanui nu-i place sa fie abandonat si, daca unuia i se pare ca acest drum il asteapta, hotaraste fara ezitare: vreau sa fiu eu primul. Singurul motiv pentru care vrea sa fie primul este ca, nu cumva, sa iasa al doilea. Motivul nu pare destul de serios, dar este suficient.

Relatii de iubire la distanta – 10 sfaturi pentru a fi rezistente

Pune intrebarile importante inca de la inceput pentru a fi siguri amindoi asupra parametrilor relatiei:

Discuta pe fata asupra regulilor si parametrilor relatiei voastre.

Clarificati ce fel de relatie aveti de fapt: va intilniti, va vedeti din cind in cind, sunteti iubiti, va logoditi.

Specificati exclusivitatea: sunteti limitat la o singura persoana sau este o relatie non-exclusiva. Aceste discutii pot fi dificile si caudate, dar va vor salva de dureri de cap mai tirziu si neintelegeri. De exemplu: „Ai considera o mutare a domiciliului daca relatia devine serioasa?” sau „Ce doresti de la aceasta relatie?”

Folositi metodele de comunicare auditiva si vizuala disponibile astazi.

Mentineti contactul si sa fiti in viata celuilalt cat de mult posibil.

Cu cat relatia la distanta este mai necesara stabilitatii cuplului, cu atat sunt premise sa fie mai durabila. Se intampla mai ales in cazul cuplurilor casatorite in care, din diverse motive, divortul este o solutie inacceptabila, dupa cum sustin psihologii.

Mentineti intimitatea dintre voi. Este important sa faceti lucruri impreuna si altele in afara de a vorbi la telefon.

Gasiti lucruri pe care sa le faceti impreuna cum ar fi sa urmariti o emisiune TV impreuna sau film simultan.

Este necesara o buna cunoastere a propriilor nevoi si asteptari, asumarea constienta a dificultatilor care vin odata cu o astfel de relatie.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa