Love21 IT&C De ce sa alegi un telefon reconditionat?

De ce sa alegi un telefon reconditionat?

de Love21

Suntem intr-o perioada in care preturile smartphone-urilor sunt in crestere. Odata cu cele mai recente lansari ale  modelelor iPhone si Samsung Galaxy, preturile telefoanelor se apropie de 1000 de euro pe unitate pentru a avea un mobil de ultima generatie. 

A investi cateva sute de euro intr-un telefon nu este la indemana oricui, din moment ce cele mai recente modele de smartphone-uri sunt scumpe! Insa in paralel cu piata de smartphone-uri noi, de ultima generatie, pe aceasta piata s-a creat o noua nisa, care a crescut rapid in ultimii ani: telefoane mobile second-hand si reconditionate de la Klap

Ce este un mobil reconditionat? 

Un mobil reconditionat este un mobil care a fost trimis la un centru de reciclare aprobat pentru a fi verificat de catre un tehnician pentru a verifica daca functioneaza corect. Telefonul este readus la starea de functionare si reambalat intr-un ambalaj nou pentru a fi pus pe piata. Avantajul major al unui produs reconditionat este ca are aceleasi garantii ca un produs nou cu un pret foarte redus.

Piata mobila reconditionata isi propune sa dea o a doua viata unui dispozitiv inca functional, care se aprinde, se opreste, are toate functiile ca si cum ar fi in stare noua.

De asemenea, dispozitivul trebuie sa fie in stare buna: in special in ceea ce priveste ecranul, tastele, memoria sa interna. Unele piese pot fi schimbate in timpul fazei de control de catre tehnicieni. Aceasta practica de reconditionare are ca scop incurajarea reutilizarii produselor, conservarea resurselor naturale si astfel reducerea numarului de deseuri in vederea conservarii mediului inconjurator.

Cele mai citite articole

Citeste si: Semnificatie emoticoane – ce sunt si cand au aparut?

Un smartphone reconditionat pastreaza adesea unele semne de uzura, cum ar fi zgarieturi pe carcasa sau chiar urme pe ecran, invizibile atunci cand este pornit. Starea generala va fi indicata de vanzator, cu o clasificare in general in patru sau cinci niveluri mergand de la un aspect nou la un produs vizibil deja folosit. Pe partea de software, dispozitivul este resetat. Toate datele personale sunt sterse complet si mobilul va fi in aceeasi stare ca la prima pornire, eventual cu o actualizare a sistemului.

Telefonele mobile la reducere

Pretul este primul avantaj la care te gandesti inainte de a cumpara un dispozitiv mobil reconditionat. Cu telefoane Huawei second hand, folosite sau reconditionate, poti reduce pretul de achizitie al smartphone-ului tau cu 30% pana la 70% din pretul de baza de achizitie.

Astfel, reconditionarea unui telefon iti permite sa cumperi un mobil 100% functional fara a plati pretul unui nou. 

 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa