Love21 Diverse Cum iti poti da seama ca s-a descarcat bateria auto si cum poti preveni sa te lase in pana?

Cum iti poti da seama ca s-a descarcat bateria auto si cum poti preveni sa te lase in pana?

de Love21

Bateria auto poate fi considerata „inima” autovehiculului, deoarece aceasta ofera electricitatea necesara pentru a putea porni toate celelalte sisteme esentiale pentru functionarea masinii. De aceea, soferii ar trebui sa stie care este durata de viata a unei baterii auto si cum ar trebui ingrijita aceasta pentru a-i prelungi viata. 

Care este durata de viata a bateriei auto si care sunt semnele ca s-a descarcat? 

In general, producatorii de acumulatori auto recomanda utilizarea unei astfel de baterii pentru o perioada de 3-4 ani, timp in care performantele acesteia incep sa scada, pana cand nu va mai reusi sa porneasca autovehiculul. 

In momentul in care bateria auto s-a descarcat, aceasta incepe sa ofere o serie de semnale inca inainte de a ceda definitiv. Astfel ca daca se observa o pornire mai greoaie a motorului sau ca iluminarea din bord, de la faruri sau claxon care se aude mai incet, la luminile din bord care palpaie, este momentul pentru inlocuirea bateriei auto cu una noua. 

Cele mai citite articole

De asemenea, modelele mai noi de autovehicule au un martor in bord care se aprinde in momentul in care bateria incepe sa nu mai ofere randamentul optim, fiind astfel mult mai usor de identificat cauza pentru care masina porneste mai greu. 

In acest caz, soferi trebuie sa se indrepte catre un distribuitor autorizat de componente auto, cum este magazinul online Vrum Auto. Pentru a inlocui bateria descarcata este necesar sa se cunoasca amperajul potrivit si modelul de masina, in magazinul online, alegerea fiind mai usor de facut. 

Cum se poate prelungi durata de viata a bateriei auto? 

Pentru  a se bucura de buna functionare a bateriei auto, soferii trebuie sa se preocupe de intretinerea acesteia pe tot parcursul utilizarii. De asemenea, se recomanda evitarea pornirilor dese si a drumurilor scurte, precum si evitarea descarcarii accidentale frecvente, care presupune reincarcarea bateriei cu ajutorul redresorului. In lipsa unei intretineri adecvate, bateria auto poate functiona cel mult 2 ani. 

In concluzie, soferii trebuie sa acorde atentie semnalelor pe care masina le ofera, pentru a identifica din timp posibilele probleme. 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa