Love21 Diverse Este videochat-ul o meserie banoasa?

Este videochat-ul o meserie banoasa?

de Love21

Multe femeile tinere din Romania, fie dupa terminarea universitatii, fie din adolescenta aleg tot mai des sa lucreze in industria video-chat-ului.

Vorbind despre motivele care stau in spatele acestor decizii, ar trebui sa ne gandim ca Romania este una dintre cele mai sarace tari din Europa, are cea mai ridicata rata de avort din Europa si, recent, Parlamentul a aprobat un referendum pentru redefinirea termenului „casatorie” din constitutie, initiat  de un ONG religios ultra-conservator.

Avand in vedere aceste fapte, poate nu este o surpriza atat de mare ca multe femei tinere sunt tentate de anunturi de angajare in domeniul video-chat-ului. Aceste anunturi de angajari videochat le promit fetelor ca vor trebui, in cea mai mare parte a timpului, sa vorbeasca cu clientii, si vor avea diverse beneficii in cariera, cum ar fi deprinderea abilitatilor de invatare a limbilor straine, in special engleza.

Cele mai citite articole

Cu siguranta ca femeile care fac video-chat au mai multe de facut decat ceea ce se precizeaza in anunturi, dar, asa cum spun si proprietarii saloanelor de video-chat, este un business in care nimeni nu le forteaza pe fete sa faca ceva impotriva vointei lor. Mai degraba putem vorbi despre o manipulare psihologica sau ca respectivele fete au o lipsa de stabilitate economica. Probabil ca este o combinatie a acestor factori.

Un lucru este totusi sigur, in viitorul apropiat fraza „stiu pe cineva care face video chat” va fi similara cu cea pe care o auzeai, in Romania, in urma cu 20 de ani la tot pasul: „stiu pe cineva ai carui parinti lucreaza in strainatate”.

Potrivit statisticilor, in Romania exista cel putin 5000 de studiouri de videochat, asa cum este White Agency, si peste 100 de mii de modele, dintre care jumatate lucreaza in studiouri si cealalta jumatate de acasa. Exista mari studiouri de video chat care au depasit 10 milioane de dolari cifra de afaceri, ceea ce reprezinta o crestere de 50% fata anul anterior.

Explozia acestei industrii in tara noastra a fost motivul pentru care BBC a realizat in 2017 un amplu reportaj la Bucuresti, pentru a vedea cum functioneaza aceasta afacere. Jurnalistii britanici au aratat ca o fata care lucreaza intr-un studio din Bucuresti ajunge sa castige pana la 4.000 de euro pe luna, aproape de 10 ori mai mult decat salariul mediu al unui roman. Studioul castiga si el alti 4.000 de euro din activitatea tinerei, iar LiveJasmin, cel mai mare host de videochat din lume, unde este promovat si studioul respectiv din Bucuresti, castiga 8.000 de euro.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa