Love21 Diverse Experimente simple și distractive pe care le poți face acasă cu jucării de știință

Experimente simple și distractive pe care le poți face acasă cu jucării de știință

de Love21

Știai cât de distractivă poate fi, de fapt, știința? Jocurile pe care le poți încerca acasă, alături de copilul tău, îi vor stimula micuțului tău curiozitatea și îi vor deschide apetitul de a dori să afle mai multe despre magia și misterele lumii înconjurătoare. Poți fi lângă el într-o astfel de călătorie fascinantă, printr-o serie de experimente simple și distractive pe care le poți face acasă!Vulcanii colorați, lava cu bule sau monstruleții din laborator sunt doar o parte din jucăriile de știință pe care le poți folosi pentru a-i trezi celui mic pasiunea pentru minunata lume din jur! Află mai multe din rândurile de mai jos! 

Kituri cu experimente de tip vulcan, pentru copii

Jocurile cu experimente sunt modalități extrem de educative prin care cei mici pot afla mai multe despre știință într-un mod stimulant și interactiv. Cei mici pot lua contact cu noțiuni și fenomene științifice într-un mod intuitiv și distractiv, iar casa este locul în care pot experimenta diverse situații care imită fenomenele naturale într-un mod sigur și la îndemână. 

De exemplu, pentru experimente chimice ușoare, copiii au la dispoziție kituri prin care pot crea vulcani miniaturali, sau jocuri prin care pot observa reacțiile dintre diferite substanțe. Un astfel de set poate conține eprubete, mici stative, pipete și coloranți alimentari de diferite culori, fiind potrivit pentru copii de peste 6 ani. 

Prin amestecarea diverselor substanțe cu lingurile  de măsurat disponibile în kit, cei mici vor avea ocazia să creeze vulcani miniaturali de toată frumusețea, chiar la ei acasă! 

Jocuri și experimente haioase cu lichide sau lavă  

Tot pentru a se familiariza cu primele noțiuni de chimie, cei mici pot folosi acasă jocuri amuzante cu lichide sau seturi prin care pot crea o lavă cu bule, vioaie și veselă! Astfel de kituri conțin de obicei tot ceea ce au nevoie cei mici pentru a crea forme haioase, lichide sau solide! 

Ce spuneți, de pildă, de niște fantome plutitoare sau mingiuțe care țopăie chiar în eprubetă? Astfel de jucării sunt ocazia perfectă pentru ca elevii  școlari sau de gimnaziu să descopere relații de tip cauză-efect, sau să descifreze concepte abstracte în mod amuzant și intuitiv.

Cele mai citite articole

Aceste seturi științifice conțin tot ceea ce micuții au nevoie pentru a practica acasă, în siguranță, astfel de experimente, de exemplu ochelari de protecție, agrafe, elastice și bețișoare, dar și ghiduri care să îi ajute!

Experimente cu pietre prețioase sau cristale colorate 

Experimentele legate de mineralogie pot include formarea și explorarea structurii interne a diferitelor cristale, și investigarea caracteristicilor acestora.

De pildă, cei mici pot intra în pielea unui geolog pentru a deprinde tehnica descoperirii de pietre prețioase, sau pot observa cum crește și se dezvoltă o grădină magică de cristale colorate în camera lor!

Un astfel de set cu pietre prețioase este potrivit pentru micuții curioși de peste 7 ani, pentru a le dezvolta curiozitatea, imaginația și creativitatea. Ei pot folosi chiar instrumentele de excavare disponibile în seturi, sau pot descoperi magia de a mixa culori și apoi de a vedea cum se creează propriile lor cristale colorate! 

Experimente de astronomie pentru copii 

Există și minunate experimente legate de astronomie, pe care copiii le pot face acasă pentru a-și satisface curiozitățile legate de spațiu sau sistemele galactice. De pildă, ei pot crea un model al sistemului solar, sau pot observa cu ajutorul seturilor gata create mișcarea stelelor și planetelor în timpul nopții. 

Mai mult, cei mici pot practica și alte experimente uimitoare cu lumina stinsă, cum ar fi un kit de Magie în întuneric. Ei au ocazia să descopere fosforescența și luminescența, și pot face o mulțime de lucruri care luminează în întuneric, cum ar fi să creeze biluțe săltărețe sau să scrie mesaje secrete!

Alege, deci, astfel de jocuri și experimente simple și distractive, prin care cei mici pot să descopere știința într-un mod interactiv și distractiv!

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa