Love21 Diverse Orientare sexuala

Orientare sexuala

de Love21
dragoste

Introducere

Orientarea sexuala se refera la atractia emotionala, romantic sau sexuala pe care o simti pentru o alta persoana. Aceasta forma de atractie poate fi orientata catre persoane de acelasi sex, persoane de sex opus sau persoane de orice sex. De asemenea, poate lua forme diferite, de la preferinta pentru romantic sau sexual la neidentificarea unei orientari sexuale sau la absenta unei dorinte sexuale.

Tipuri de orientare sexuala

printre cele mai cunoscute tipuri de orientare sexuala se afla heterosexualitatea, gay-ul, bisexualitatea, asexualitatea si pansexualitatea. Fiecare orientare sexuala prezinta trasaturi unice si lucruri diferite pentru persoana respectiva.

Heterosexualitatea

Heterosexualitatea descrie o persoana atrasa de persoane de sex opus. Atractia se poate manifesta in diferite feluri, de la dorinta de a forma o legatura emotionala sau intelectuala la atractie fizica sau sexuala. Heterosexualii sunt, de asemenea, cunoscuti sub denumirea de "drepti" sau "normale".

Gay-ul

Gay-ul descrie o persoana atrasa de persoane de acelasi sex. Acesti oameni se mai numesc si homosexuali si se pot referi atat la barbati cat si la femei. De asemenea, termenul poate fi folosit si pentru a descrie orientarea sexuala si identitatea de gen a persoanei.

Bisexualitatea

Cele mai citite articole

Bisexualitatea descrie atractia emotionala, romantic sau sexuala catre persoane de orice sex. Acesti oameni se mai numesc si bi-sexuali si pot simti atractie fizica sau sexuala pentru persoane de orice sex, de la gay-ul la heterosexualitatea si toate celelalte orientari sexuale. Bisexualii nu sunt neaparat atrasi in mod egal de ambele sexe.

Asexualitatea

Asexualitatea descrie absenta unei dorinte sexuale sau atractii fata de persoane din orice sex. Aceasta orientare sexuala nu inseamna insa ca cei care o au nu sunt interesati de relatii emotionale sau intelectuale. Asexualii pot simti si alt tip de atractie, cum ar fi atractia fata de prietenie sau romantism, fara a simti vreo atractie sexuala.

Pansexualitatea

Pansexualitatea descrie atractia emotionala, romantic sau sexuala fata de persoane de orice sex sau identitate de gen. Pansexualii pot simti atractie fizica sau sexuala fata de persoane identificate drept masculine, feminine sau neutre, precum si persoanele care nu se identifica cu niciunul dintre aceste genuri. Aceasta orientare sexuala poate include si atractia fata de persoane transgender sau non-binaire.

Concluzie

Orientarea sexuala variata este o parte importanta a identitatii umane si a experientei sale. Cu toate acestea, exista multe alte tipuri de orientare sexuala si identitati de gen care nu sunt incluse in sfera acestor orientari cunoscute. Educatia, cercetarea si constientizarea despre persoanele care au aceste orientari si identitati pot ajuta la construirea unei societati mai acceptatoare si mai incluzive.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa