Love21 Diverse Usturime in timpul sexului

Usturime in timpul sexului

de Love21
dragoste

Introducere

Usturimea in timpul actului sexual poate fi un semnal de alarma, fiind indicat sa se consulte medicul pentru a se stabili cauza acestei stare. In medicina se numeste dispareunie, adica durerea sau discomfort-ul in timpul actului sexual. Durerea se poate manifesta inainte, in timpul sau dupa actul sexual. Usturimea in timpul actului sexual poate fi cauzata de multiple afectiuni, astfel este important sa se investigheze cauza acesteia.

Cauzele usturimii in timpul actului sexual

Cauzele usturimii in timpul actului sexual pot fi impartite in cauze fizice si psihologice. Din punct de vedere fizic, principalele cauze ale durerii sunt infectiile vaginale, inflamatii ale peretilor vaginali, sechele dupa operatii, fibroame sau chiar o pozitie nepotrivita in timpul actului sexual. De asemenea, exista si cauze psihologice cum ar fi dereglarile hormonale, traumele emotionale, anxietatea sau stresul care pot creste sansele unei persoane sa experimenteze usturime in timpul actului sexual.

Tratamentul usturimii in timpul actului sexual

In primul rand, este important sa se identifice cauza usturimii in timpul actului sexual, astfel medicul poate prescrie tratamentul corect. Daca usturimea este cauzata de infectii ale tractului urinar sau vaginale, medicul poate prescrie tratamentul cu antibiotice sau alte medicamente pentru a reduce inflamatia si a preveni infectiile recurente. De asemenea, exista si alte tratamente disponibile, cum ar fi tratamentul cu hormoni, antidotul fizic si psihologic. In unele cazuri, chirurgia poate fi o optiune, in cazul in care alte terapii nu au avut succes.

Metode alternative de tratare a usturimii in timpul actului sexual

Cele mai citite articole

Exista si metode alternative de tratare a usturimii in timpul actului sexual, cum ar fi terapia cu plante medicinale si terapiile alternative. Plantele medicinale pot ajuta la reducerea inflamatiei, durerii si a iritatiilor, in functie de tipul de planta folosita. De asemenea, terapiile alternative, precum acupunctura sau terapia homeopatica pot fi, de asemenea, utile in tratarea usturimii in timpul actului sexual. Cu toate acestea, trebuie sa se consulte medicul inainte de inceperea unor astfel de terapii.

Prevenirea usturimii in timpul actului sexual

Odata ce cauza usturimii in timpul actului sexual a fost identificata, persoana care sufera de aceasta problema poate face anumite modificari in stilul de viata pentru a preveni aparitia simptomelor. De exemplu, se poate evita contactul cu substante chimice care pot contribui la iritatii, precum sapunurile parfumate, produsele de igiena intima sau contraceptivele. De asemenea, persoana trebuie sa consume alimente bogate in vitamine, sa evite folosirea prezervativelor parfumate si sa evite pozitiile care pot cauza iritatii in timpul actului sexual.

Concluzie

Usturimea in timpul actului sexual poate fi cauzata de multiple afectiuni, astfel este important sa se identifice cauza acestei probleme. Exista tratamente disponibile, care pot fi prescrise de catre medic in atentia cazului fiecarui pacient. De asemenea, exista si metode alternative pentru tratarea usturimii in timpul actului sexual. Pentru a preveni aparitia simptomelor, persoana trebuie sa faca anumite modificari in stilul de viata.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa