Love21 Diverse Sfaturi pentru recrutarea eficienta a angajatilor

Sfaturi pentru recrutarea eficienta a angajatilor

de Love21

Gasirea celor mai buni oameni care se pot incadra in cultura companiei si pot contribui la dezvoltarea acesteia este o provocare si o oportunitate. Pastrarea celor mai buni oameni, odata ce au fost gasiti, este usoara daca situatia este abordata corect. Pentru firmele care doresc persoane bine pregatite si dedicate se recomanda colaborarea cu o firma recrutare Bucuresti pentru gasirea celor mai buni angajati.

Firma recrutare Bucuresti – abordari specifice ale procesului de recrutare

Companiile care selecteaza noi angajati dintre candidatii care se prezinta cu CV-ul, care raspund la un anunt in ziar sau care aplica online nu au de fiecare data cei mai buni angajati. Un angajat trebuie analizat din mai multe puncte de vedere. O solutie buna pentru a gasi cei mai buni angajati este participarea la conferinte specifice, unde personalul poate face cunostinta cu oameni noi.

Managerii ar trebui sa verifice site-urile si elementele media pentru publicitate. Se pot cauta potentiali angajati pe LinkedIn si in alte retele sociale. Autorii cartii „The Human Capital Edge”, Bruce N. Pfau si Ira T. Kay, sunt convinsi ca ar trebui sa fie angajata o firma care se ocupa de recrutare pe plan local. Spre exemplu, pentru firmele din capitala care au nevoie de angajati noi se recomanda colaborarea cu o firma recrutari Bucuresti.

Cele mai citite articole

Ei cred ca experienta unei astfel de firme reprezinta cel mai mare ajutor si sugereaza ca aceasta este strategia care permite angajarea celor mai bune persoane. De asemenea, ei sustin ca trebuie angajat un specialist care sa faca totul de la inceput, pentru ca, de cele mai multe ori, un angajat care atunci invata va trage echipa in jos.

Oferirea de oportunitati promotionale pentru angajatii actuali are un impact pozitiv asupra moralului si ii face pe membrii personalului sa simta ca le sunt apreciate talentul, capacitatile si realizarile. Pentru inceput, angajatii existenti ar trebui sa evolueze in departamentele superioare, in timp ce pozitiile lor vechi sunt ocupate de nou-veniti.

Un interviu este cea mai buna solutie de a intra in contact cu un potential angajat. In functie de primele raspunsuri, este posibil ca unele dintre persoane sa fie eliminate pentru ca nu corespund cerintelor.

Este important sa se stie despre firma ca este un angajator de top. Acesta este modul in care se construieste reputatia si brand-ul companiei. O firma care se respecta doreste ca doar clientii seriosi si de top sa o caute, deoarece acestia sunt cei mai apreciati clienti. La fel se intampla si in cazul angajatilor. O companie cunoscuta ca angajator de top va primi CV-uri de calitate si aplicatii bune marind astfel potentialul de a gasi cei mai buni angajati.

Este important ca periodic sa fie evaluati si recompensati angajatii existenti pentru vechimea acumulata, motivarea, responsabilitatea, flexibilitatea de care dau dovada, dedicarea cu care se implica in diverse proiecte, pentru a se obtine un echilibru intre munca si viata, promovare si implicare. Acestea sunt domeniile cheie pentru un angajator de top. Angajatii ar trebui sa se simta bine in firma si sa-si aprecieze angajatorul.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa