Love21 Diverse Tips&tricks: sfaturi importante de care sa tii cont pentru un design interior interesant!

Tips&tricks: sfaturi importante de care sa tii cont pentru un design interior interesant!

de Love21

Amenajarea caminului interior este un proces foarte important, caruia indivizii trebuie sa ii acorde timp si atentie. In acest fel, ei se vor putea bucura pentru o perioada indelungata de o casa primitoare si calduroasa, in care sa aiba totul la indemana! Persoanele interesate de acest subiect si despre cum sa isi gandeasca un design interior deosebit pot descoperi in randurile ce urmeaza cateva dintre cele mai interesante sfaturi in acest sens, pe care le pot pune in aplicare fara foarte mult efort!

Alegerea pieselor de mobilier

Primul pas pe care trebuie sa il faca indivizii pentru a se bucura de o casa interesanta este sa isi aleaga cu grija piesele de mobilier. Acestea trebuie sa fie potrivite pentru incaperile in care sunt asezate si, in acelasi timp trebuie sa fie practice si eficiente. De exemplu, exista mese pliabile, care ajuta la obtinerea a mai mult spatiu in bucatarie sau in living, atunci cand nu sunt folosite, dar si canapele extensibile, care se dovedesc a fi utile atunci cand vin oaspeti in vizita si au nevoie de un loc in care sa doarma.

Design interior in functie de gama cromatica

Cele mai citite articole

Pe lista elementelor esentiale pentru realizarea unui design interior interesant se numara si gama cromatica. Specialistii in domeniu de la Studio inSIGN recomanda oamenilor sa opteze pentru nuantele lor preferate, in functie de rolul fiecarei incaperi in parte, insa in acelasi timp sa se gandeasca si la semnificatia culorilor si la ce transmit acestea. De exemplu, albul este o alegere clasica, insa nu inspira foarte multe, asa cum se intampla cu albastrul. Nuantele de albastru sunt interesante, trimitand cu gandul la armonie, pace, incredere si siguranta. Ele pot fi imbinate foarte bine cu rosu sau galben. Mai apoi, maroul este o culoare care inspira stabilitate, simplitate, dar si confort, putand fi folosita foarte bine in dormitor sau in biroul de lucru! Pe lista culorile pe care indivizii le mai pot lua in considerare se numara si argintiul, griul, dar si verdele, insa trebuie sa se documenteze despre fiecare, pentru a-si da seama daca ar face o alegere potrivita!

Elementele decorative

In ceea ce priveste elementele decorative, ele nu trebuie sa lipseasca din niciuna din incaperile din casa. Este vorba despre obiecte care au rolul sa aduca un plus de confort psihic in caminul personal si care pot fi adjuvanti excelenti pentru crearea unei atmosfere minunate!

Surse de lumina

Nu in ultimul rand, sursele de lumina sunt si ele foarte importante! De preferat este ca lumina sa poata fi modificata de la cea rece la cea calda ori de cate ori se doreste acest lucru. Preferabil cu ajutorul unei telecomenzi, pentru ca deplasarea sa nu fie necesara. Mai mult, lampile si spoturile se afla in topul preferintelor indivizilor, ele fiind practice si eficiente: este vorba despre surse de lumina care pot fi instalate oriunde, indiferent daca este vorba despre bucatarie, dormitor, living sau baie!

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa