Love21 Diverse Cum sa ai parte de o iluminare corecta in bucatarie?

Cum sa ai parte de o iluminare corecta in bucatarie?

de Love21

Printre aspectele foarte  importante atunci cand vine vorba despre amenajarea unei locuinte  se numara si alegerea bine gandita a corpurilor de iluminare din casa, vezi Eglo Romania.

Unii au tendinta de a trata cu superficialitate acest aspect si este evident o abordare gresita, pentru ca de asigurarea celor mai potrivite solutii care sa ne furnizeze lumina artificiala in fiecare incapere din casa depinde in mare masura confortul nostru si functionalitatea de care sa beneficiem in intreaga locuinta, alaturi mobilier, electrocasnice si alte elemente care ne sunt necesare.

Astfel, fiecare camera are nevoie de un tip de iluminat specific, in functie de activitatile care se desfasoara in acel spatiu, precum si de dimensiunea acesteia. Intr-un fel se va proceda in cazul unei  incaperi care este destinata mai mult odihnei, relaxarii si altfel de solutie de iluminat va trebui  adoptata intr-o camera unde se lucreaza, se studiaza sau se deruleaza activitati care necesita surse de lumina mai intense.

Asa ca alegerea corecta a surselor de lumina artificiala este extrem de importanta  nu doar pentru a ne desfasura fiecare activitate din casa in conditii optime, ci si pentru a nu crea niciun fel de disconfort la nivelul ochilor, ca urmare a utilizarii unui tip de lumina nepotrivit.

Iar in ceea ce priveste bucataria, un spatiu in care avem deopotriva nevoie de lumina mai intensa, pentru zona in care se prepara mancarea, cat si lumina mai relaxanta, pentru servirea mesei, cu siguranta solutia de iluminat acest spatiu trebuie aleasa cu grija. Astfel, este recomandat sa avem instalat un corp de iluminat ambiental, care de obicei este asezat central, pe tavan, pentru a putea furniza lumina in intreaga camera, de exemplu un model de lustre de bucatarie sau de plafoniere, cu lumina alba, calda.

Si pentru ca un rol important al bucatariei este asigurarea spatiului pentru gatit, avem nevoie ca in zona dedicata acestei activitati sa beneficiem de lumina potrivita. Putem apela in acest sens la spoturi sau benzi metalice cu spoturi sau alte corpuri de iluminat  montate fie in pereti, fie la nivelul mobilierului, astfel incat blatul de lucru sa beneficieze de suficienta sursa de lumina, la intensitatea potrivita. Evident, este extrem de important ca in bucatarie sa putem beneficia totodata, pe parcursul zilei,  de cat mai multa lumina naturala, deci ferestre cu dimensiuni generoase, precum si perdele care sa filtreze placut lumina solara.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa