Love21 Diverse Top 10 cele mai mari greseli facute in redactarea unui CV

Top 10 cele mai mari greseli facute in redactarea unui CV

de Love21

Fiecare persoana care isi cauta un loc de munca si vine la mine pentru a-l ajuta cu redactarea cv-ului si a scrisorii de intentie este unica. Fiecare are un scop diferit in cariera, o personalitate diferita si cu totul alte principii de viata decat ceilalti. Totusi, pe masura ce calatoresc in cautarea unui post cat mai bun, multi dintre ei fac aceleasi greseli in scrisorile lor de intentie si in cv.

Iata 10 dintre cele mai des intalnite:

1.’Aplica acum’: Cei mai multi candidati au o raza larga de pozitii pentru care aplica atunci cand sunt in cautarea unui loc de munca. Principalul lor obiectiv este sa gaseasca ceva care sa se potriveasca atat intereselor, cat si aptitudinilor si ambitiilor pe care le au. Fiecare dintre ei isi doreste cu ardoare sa isi schimbe locul de munca sau sa isi gaseasca unul. Totusi in momentul in care trimit o aplicatie, aceasta pare sa nu aiba nicio directie. Mai rau chiar, scrisoarea de intentie nu este diferentiata decat prin modificarea pozititi pentru care aplica.

Sfat de cariera: Petrece cateva minute pentru a afla mai multe lucruri despre firma la care urmeaza sa iti trimiti cv-ul. Invata despre nevoile organizatiei respective si modifica scrisoarea de intentie si cv-ul astfel incat sa reflecte motivul pentru care candidatura ta este speciala.

2. Citeste si urmeaza instructiunile. Fii atent ce ti se cere in anuntul de recrutare. Trebuie sa trimiti cv-ul in limba engleza sau in romana? Prin posta sau prin e-mail? Ai nevoie de o fotografie? Urmeaza instructiunile. Recrutorii sunt atenti la modul in care candidatii urmeaza instructiunile din anunt.

Sfat de cariera: Urmeaza instructiunile.

3. Gandeste-te la mesajul pe care il trimiti. Repeta mesajul vocal pe care urmeaza sa il lasi daca nimeresti peste un robot telefonic. Creaza-ti o adresa de e-mail serioasa. Crezi ca ar fi cineva interesat sa angajeze maimutzica_vesela sau clar_de_luna? Fii atent la vocea pe care o ai in mesageria vocala a telefonului. Cum arata pagina ta de internet? Dar cv-ul tau? Este printat cumva pe hartie purpurie? Toate aceste lucruri le intalneste recrutorul inainte de a te cunoaste pe tine si sunt lucrurile care ii creeaza prima impresie.

Cele mai citite articole

4. Un cv sarac: foarte multe cv-uri au ajuns pe biroul meu si au sfarsit in cosul de gunoi. Cele bune imi atrag atentia, le citesc cu placere si le recomand mai departe. Cele gresite sunt mai de graba o lunga insiruire de abilitati si de locuri de munca sau de cursuri urmate decat reflectarea rezultatelor si realizarilor avute. Hobby-urile ne intereseaza mai putin! Vrem sa stim ce schimbari poti aduce in organizatie.

Greselile gramaticale si de tipar: Noua din zece cv-uri care pretind ca aplicantul sau aplicanta este „atent/a la detalii” au o greseala de scriere undeva. Unele dintre greseli sunt greu observabile cum ar fi un spatiu in plus dupa un cuvant sau o virgula lipsa. Altele, din pacate, sunt evidente. Nu uita sa te uiti la adresa si chiar la numele tau.

6. Viseaza cu masura: Daca am vazut ca pozitia pentru care aplici este mult peste posibilitatile tale, nu voi crede ca esti persoana potrivita atunci cand aplici pentru un loc de munca foarte potrivit pentru tine. Sigur, in timp, poti sa ajungi intr-o pozitie de top management, si lucrez in fiecare saptamana cu oameni care isi doresc lucrul acesta! Iti spun doar sa nu incerci sa sari prea multe trepte deodata in ascensiunea in cariera, astfel vei arata ca baietelul care striga in poveste „Lupul! Lupul!”

7. Cunoaste-ti punctele slabe: Sunt mai tentata sa iau in seama candidatii imperfecti. Niciun candidat nu are tot ce isi doreste recrutorul. Asta nu inseamna ca voi lua in considerare candidatii imperfecti care pretend ca stiu totul. Daca iti lipseste o abilitate cheie dupa cativa ani de practica, recunoaste acest lucru si descrie cum celelate calitati ale tale compenseaza sau cum poti invata foarte repede!

8. Curiozitatea este cheia: Nimic nu ma intriseaza mai mult decat un candidat care pare perfect la prima vedere si care nu ma intreaba nimic despre organizatie in timpul interviului. Daca nu esti interesat de pozitia in care vei lucra, despre organizatie sau despre grupul de oameni cu care vei lucra incep sa ma intreb daca esti candidatul potrivit.

Nota:Intrebarile despre salariu si beneficiu nu se iau in considerare.

9. O scrisoare de multumire: Poti sa spui ca sunt demodata sau plina de mine, dar imi plac scrisorile de multumire. Sunt oportunitatea perfecta ca intervievatorul sa isi aminteasca motivele pentru care isi doreste sa te angajeze, sau pentru tine sa mai adaugi un amanunt despre care ai uitat in timpul interviului. Aceste scrisori sunt foarte foarte rare asa ca de obicei tin minte candidatii care mi-au trimis o astfel de scrisoare. Ma atasez de ei si ii sustin pentru ocuparea postului.

10. Cere o a doua parere: Trimite cv-ul si scrisoarea unui prieten, unui coleg sau unui mentor pentu a avea o perspectiva din exterior. De multe ori ti se pare ca ai scris lucruri foarte relevante despre cariera ta si in fapt sa fie foarte ambiguu pentru cineva care nu te cunoaste. O pereche de ochi in plus nu strica, te va ajuta sa pui in lumina punctele tale forte si te va ajuta sa stralucesti!

Cele mai citite articole

S-ar putea sa-ti placa